promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem fogod elhinni mennyit ér ez a régi magyar bankjegy - Roppant szerencsés vagy, ha lapul nálad otthon egy ilyen!
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon szerencsés vagy, ha nálad is van egy ilyen régi magyar bankjegy! 

A magyarok közül még nagyon sokan emlékeznek a régi bankjegyekre. Nem is csoda, hiszen évtizedekig fizethettünk velük és még a 1990-es években is használatban voltak. Nyilván ma már csupán csak egy emlék, amelyet őrizgetünk, és amikor néha-néha a szemük elég kerül - nyugtázzuk, hogyan repül a idő. A pénzcentrum.hu cikke szerint viszont ezek a bankjegyek sokat érhetnek.

A régi típusú 100-forintos bankjegy például akár 60.000 Ft-ot is érhet, így szerintünk érdemes lehet újra körbenézni a régi forintgyűjteménybe. 

A pénzcentrum birtokába jutott egy 1992-es kiadású 100 forintos, amelyről képet is mellékeltek. A bankjegy ugyan vásárlásra nem alkalmas, viszont nagyon érdekes látni, hogy is nézett ki a százforintos régen. Mutatjuk is, hogy néz ki. 

Forrás: Pénzcentrum

Egy ehhez hasonló százforintost például 550 forintért hirdetik az egyik hazai webes kereskedőoldalon, de egy 1946-ban nyomtatott száz forintos jelenlegi ára 62 ezer forintra rúg. Így a valójában értéktelennek tűnő papírdarab egykori értékének ma sokszorosát éri, és az értéke egyre csak nő. 

(via: Pénzcentrum)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás