promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas pusztítást végez a koronavírus ebben az országban - A lakosok nem hagyhatják el az otthonaikat
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kínában ismét több millió ember került zárlat alá az új koronavírusos esetek számának ismételt növekedése miatt.

[[cikk2]]

Kínában újra hatalmas puszítást végez a koronavírus. Az MTI számolt be róla, hogy több mint húsz városban azonosítottak fertőzési gócpontokat. Az esetszámok emelkedését a hatóságok az eddiginél gyorsabban terjedő delta variáns megjelenésével magyarázzák. 

A legnagyobb gócpont a Hunan tartománybeli Csucsou városában alakult ki, ahol több mint 1,2 millió lakos ragadt az otthonában. A helyi hatóságok három napra megtiltották nekik, hogy elhagyják a lakóhelyüket.

Kínában igyekeznek felgyorsítani az oltási kampányt, de a delta variáns olyan gyorsan terjed az országban, hogy óriási károkat fog okozni az országban. Bár az utóbbi két hétben csupán 360 új esetet diagnosztizáltak, a kormány fél az újabb katasztrófától, így egész lakónegyedeket zárnak el a külvilágtól, és szigorú kontaktkutatással sokakat karanténba helyeztek.

A koronavírus terjedésének ismételt felgyorsulását a hatóságok egy nankingi gócpontra vezetik vissza. A kelet-kínai metropoliszban több százezer embert érintő korlátozások vannak érvényben, miután két hete több repülőtéri dolgozónak is pozitív lett a tesztje.

[[cikk1]]

(via:Index)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás