Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Rászoruló gyermekeknek szervez ingyenes napközis tábort a fővárosi állatkert

Rászoruló gyermekeknek szervez ingyenes napközis tábort a fővárosi állatkert

Helyi Hírek

Rászoruló gyermekeknek szervez ingyenes napközis tábort a fővárosi állatkert

Helyi Hírek

Promotions 09:09

Három héten át összesen 180 hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű, általános iskolás korú gyermeknek kínál egyedülálló élményeket a Budapesti Állatkert saját szervezésű VakációZoo nyári napközis táborában. A résztvevőket a budapesti kerületek önkormányzatai delegálják - jelentette be a Fővárosi Állat- és Növénykert csütörtökön.

A Főpolgármesteri Hivatal, a Fővárosi Állat- és Növénykert, az Állatkerti Alapítvány és a Z+D Nagykereskedés összefogásával megvalósult kezdeményezés eredményeként három héten át összesen 180 rászoruló gyermek vehet részt ingyenesen a Budapesti Állatkert VakációZoo nevű nyári napközis táborában. A tábor három turnusban, július 26. és 30., augusztus 16. és 19., illetve augusztus 23. és 27. között fogad általános iskolás korú gyermekeket, turnusonként három különböző korcsoportban.

A résztvevőket a budapesti kerületek önkormányzatai választották ki az adott kerületben élő, hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű, általános iskolába járó gyermekek közül. A tábor résztvevőinek a szervezők napi háromszori étkezést (tízórai, meleg ebéd, uzsonna), továbbá VakációZoo pólót és sapkát is biztosítanak.

Az egyes napokon 8 és 16 óra között változatos programok, különleges állatkerti élmények teszik felejthetetlenné a tábort. A gyerekek megismerhetik hét kontinens élővilágát, egy-egy állatház, kifutó lakóit az állatgondozók segítségével. Az állatos és növényes élmények mellett kreatív kézműveskedés, játékos készségfejlesztés (pl. állati mozgások, hangutánzás, népi játékok, játszótéri programok, csapatépítés, vetélkedők), 3D filmvetítések, szimulátor kipróbálása és sok más érdekesség is szerepel a programban.

A tábornak természetesen pedagógiai célja is van: az Állatkertben látottak és hallottak, a megélt, megtapasztalt új élmények szorosan kapcsolódnak az iskolai tantervekhez, segítik a környezettudatos szemlélet kialakulását, elmélyítik a természet ismeretét, szeretetét és tiszteletét is.

Borítókép: Profimedia

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria