Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Aranytömböket vág hozzád egy automata

Aranytömböket vág hozzád egy automata

Helyi Hírek

Aranytömböket vág hozzád egy automata

Helyi Hírek

Promotions 21:01

Európában egyedülálló bankautomata nyílt. A Magyarországhoz közel lévő ATM pénz helyett aranytömböket ad.

Szokták mondani, hogy nem minden arany, ami fénylik. Ez esetben azonban pont erről van szó. Megkezdte működését Európa első olyan bankautomatája, amelyből különféle értékű aranyat vehetünk ki, ha épp nem készpénzre lenne szükségünk. Vagy netán tovább gondoljuk és dekoratív papírnehezékre vágyunk.

Az Egyesült Arab Emírségekben már több mint egy évtizede működik a világ első olyan ATM-e, melyből fizikai aranyat lehet felvenni. Jó hír, ha netán hirtelen aranyhoz támadt kedved, nem kell a Közel-Keletre utazni egy kis nemesfémért, mostantól ugyanis hazánktól nem messze, Prágában is átadtak egyet.

Ha kivennél egy kis aranyat, akkor ehetőség van három opció közül választani. Az automata ad 1 grammos, 10 grammos és 1 unciás rudat is.

Használatához nincs szükség semmiféle regisztrációra, csupán annyi a megkötés, hogy maximum 10 ezer euróért vagy 250 ezer cseh koronáért lehet vásárolni. Az ár sem utolsó, ha vennél egy 10 grammos kis rudat, akkor 14 300 korona mindenképp legyen a zsebedbe.

Európában ez az egyetlen aranytömböket kiadó ATM jelenleg. Bár a próbálkozás nem újkeletű, korábban működött egy Berlinben, de viszonylag hamar, 3 év múlva befuccsolt.

Kíváncsian várjuk, ez meddig bírja majd arab sejkek nélkül.

Borítókép: Pixabay