promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes felfedezés: kólával módosítható az otthoni Covid-gyorsteszt, amit sokan ki is használnak
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokan visszaélnek ezzel a megdöbbentő trükkel.

Megdöbbentő dologra bukkantak egy liverpooli iskolába. Az oktatási intézmény figyelmeztette a szülőket, hogy jobb lenne, ha szemmel tartanák a gyermekeiket, miközben otthoni Covid-gyorstesztet végeznek. Kiderült ugyanis, hogy üdítővel hamis eredmény érhető el.  – írta az Index a Newsweek cikke alapján. 

 Ezzel a trükkel a Covid-gyorsteszt pozitív értéket mutatott, ami lehetővé tette számukra, hogy igazoltan hiányozzanak az iskolából. 

 [[cikk2]].

A lap azt is megemlíti, hogy a diákok rájöttek arra, hogy ha üdítőt cseppentenek a gyorstesztre, a savas lé olyan reakciót vált ki, és olyan eredménnyel jár, mintha a tesztelt személy fertőzött lenne. 

A járvány kezdetén széles körben az érzékenyebb és pontosabb PCR-teszteket alkalmazták a vírus kimutatására. A minta feldolgozásához azonban laboratóriumra van szükség. Az úgynevezett laterális tesztek (lateral flow test) ezzel szemben nem igényelnek költséges laboratóriumot, az eredmény viszont fél óra alatt kimutatható. Az LFD-gyorsteszteket általában a tünetmentes esetek azonosítására használják.

Az iskolaigazgató hozzátette, hogy a diákok december óta a TikTokon osztották meg tapasztalataikat a gyorstesztekkel kapcsolatban.

 [[cikk3]].

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás