promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy 16 éves magyar fiúról beszél az egész világ
Borítókép:  Szeged.hu
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Fehérvári Donát örökre beírta magát a LEGO-történelembe.

Álmodoztál már valaha arról, hogy egyszer megtervezed a saját LEGO-szettedet, és aztán azt árusítják az üzletekben? A LEGO Ideas nevű kezdeményezés pont erre ad lehetőséget, hiszen itt bárki beküldheti a saját kockákból épített ötletét, és így esélyt kap arra, hogy a játék tervezőivel együtt életre keltse azt.

A 16 éves Fehérvári Donát élete egyik napról a másikra megváltozott, ugyanis az ő tervéből készül az új LEGO-szett. A mozgatható, játékra is alkalmas csocsóasztal tervét Donát egy sport tematikájú felhívásra készítette el.

A We Love Sport! témában olyan készletek ötleteit várták, amelyekkel a játékkocka rajongói kifejezhették a sport iránti szeretetüket. A magyar fiatal tervét nemcsak a 10 legjobb ötlet közé választották, de a nemzetközi rajongói közönségtől is az ő modellje gyűjtötte be a legtöbb szavazatot. Persze a cég tervezőinek alaposan meg kellett vizsgálniuk a tervet, hiszen tudniuk kellett, hogy a csocsóasztal valódi készlet formájában is megjelenhet-e. A terv őket is meggyőzte, így Donát saját tervezésű szettje néhány hónap múlva már elérhetővé válhat.

Persze nem ez az első magyar siker a LEGO Ideas történetében: 2019-ben szintén egy magyar fiatalember ötlete nyomán Mickey egér ikonikus gőzhajója kerülhetett a polcokra egy különleges készlet formájában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás