promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ha hideg van azért késnek a vonatok, ha meleg van, akkor meg azért
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hatalmas a kánikula, így a MÁV muszáj volt sebességkorlátozást bevezetni.

Valószínűleg sokan ismerik a MÁV-os poénokat, amivel tele van az internet, és ugyebár mind a késésekre van kiélezve:

„Boldog karácsonyi ünnepeket kíván a MÁV! Elnézést a késésért!”

„A MÁV örök, mert ami késik, az nem múlik.”

„MÁV állásinterjú: - Elnézést a késésért! – Fel van véve!”

Azt is gyakran említik, hogy ha hideg van azért késnek a vonatok, ha meg meleg, akkor meg azért. Most a kánikula miatt alakultak ki a késések – a forró sínek eldeformálódhatnak, így a MÁV muszáj volt sebességkorlátozást bevezetni.

Az észak-balatoni vonalon 30-50 perccel is meghosszabbodhat a vonatok menetideje. A Szabadbattyán–Balatonfüred közötti vonalszakaszon 60 km/órás sebességkorlátozást vezettek be.

A kánikulai hőség miatt 80 km/órás sebességkorlátozást vezettek be a Hatvan–Füzesabony–Miskolc–Szerencs–Bodrogkeresztúr vonalon 11-től 19 óráig.  A Budapest–Hatvan–Miskolc–Sátoraljaújhely vonalon és a Budapest–Eger közötti vonatok menetideje 10-20, esetenként 20-30 perccel is meghosszabbodhat.

A Miskolc–Hidasnémeti vonal több szakaszán is 80 km/órás csökkentett sebességgel haladhatnak a vonatok a biztonság érdekében. Napközben 10-20 perccel nőhet a menetidő. 

A pécsi vonalon a Keszőhidegkút-Gyönk–Döbrököz közötti szakaszon 80 km/órára korlátozták a vonatok sebességét. Az InterCity vonatok menetideje 20-30 perccel megnő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás