Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ennyi volt: kiemelkedő teljesítmény után nyugdíjba vonul a világ egyik legjobbja

Ennyi volt: kiemelkedő teljesítmény után nyugdíjba vonul a világ egyik legjobbja

Helyi Hírek

Ennyi volt: kiemelkedő teljesítmény után nyugdíjba vonul a világ egyik legjobbja

Helyi Hírek

Promotions 08:38

Hihetetlen amit ez a kutya az elmúlt években elért. Nem csak itthon, de külföldön is elismerően beszélnek a vadak védelmezőjéről.

Falco hét éven keresztül védelmezte a ragadozó madarakat és vadakat. Az ő munkája révén jelentős nemzetközi elismerést vívott ki az MME speciális egysége.

A Németjuhász jelentős szerepet vállalt a ragadozómadár-mérgezések elleni küzdelemben, miután ő volt Közép-Európa első méreg- és tetemkereső kutyája. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 2013-ban, a világon harmadikként hívta életre a méreg- és tetemkereső kutyás egységet. Azelőtt csak Spanyolországban és Olaszországban működött ilyen.

Falco a drogkereső kutyákéhoz hasonló, négy hónapos speciális képzésben vett részt, csak neki elhullott állati tetemeket és mérgeket kellett megtalálnia.

A négylábú szolgálati évei alatt több mint ezer terepi keresésben vett részt, 585 mérgezéssel kapcsolatos bizonyítékot talált.

Ezzel a teljesítménnyel Falco és egysége a világon az egyik legsikeresebb méreg- és tetemkereső kutyás egységnek számít.

Falco különlegességét jelzi, hogy a 7 év során kutatott molnárgörényt, lelőtt farkast, de keresett áramütés vagy gépi kaszálás miatt elpusztult állatokat is. De ami igazán kiemelkedő, hogy

hazánkban és külföldön egyaránt az összes ragadozómadár-mérgezéssel összefüggő eredményes házkutatás hozzá köthető.

Falco nyugdíjazásával befejeződött a 2017-ben indult Pannon Eagle projekt, melynek célja a parlagi sasok védelme. A tapasztalatok szerint a sok védelmi intézkedés ellenére még mindig jelentős természetvédelmi károkat okoz a régióban a ragadozó-mérgezések.

Borítókép: Pixabay