Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Döbbenetes információk érkeztek a koronavírus negyedik hullámával kapcsolatban, a magyarok sincsenek biztonságban

Döbbenetes információk érkeztek a koronavírus negyedik hullámával kapcsolatban, a magyarok sincsenek biztonságban

Helyi Hírek

Döbbenetes információk érkeztek a koronavírus negyedik hullámával kapcsolatban, a magyarok sincsenek biztonságban

Helyi Hírek

Promotions 09:39

A vakcinának köszönhetően hosszú idő után végre gondtalanul élvezhetjük a nyarat. Eljárhatunk mérkőzésekre, színházba, moziba és még nyaralni is elmehetünk. A csatát megnyertük, de a háborúnak még mindig nincs vége, ugyanis az indiai mutáns már esetszámokban is megmutatta magát Angliában, és nálunk is felütheti a fejét negyedik hullámot okozva.

Azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy Magyarországon a vakcinának köszönhetően véget vetettük a koronavírus harmadik hullámának, és gondtalanul élvezhetjük a nyarat. A virológusok azonban már hosszú hetek óta óva intenek minket, ugyanis az indiai mutáns megjelenésével ismét veszélybe kerültünk.

Bármennyire is szörnyű kimondani, egyre valószínűbb, hogy hazánkba is lesz negyedik hullám. 

Hogy, milyen döbbenetes információk derültek ki az indiai mutánssal kapcsolatban? 

Többek között a 24.hu is beszámolt róla, hogy Nagy-Britanniában rendkívül jól működik a koronavírus típusának vizsgálása, az új fertőzések mellett, azt is felderítik, hogy melyik változat okozza a fertőzést. Az új megbetegedések többsége mögött ott már az indiai variáns áll. A kutatók rájöttek, hogy az esetszámok sokkal gyorsabban terjednek, így akár az is elképzelhető, hogy szeptemberben már itthon is kopogtatni fog. 

Milyen lesz a negyedik hullám? 

Természetesen ezt még nem lehet tudni, az viszont fontos, hogy hazánkban 5,5 millió ember megkapta a vakcinát, de még mindig van 3,5 millió magyar, aki védtelen, a vírus pedig ott támad, ahol tud. Főleg az indiai variáns, amely sokkal fertőzőbb, vele szemben a nyájimmunitás alsó határát is feljebb kell emelni, valahol 80 százalékos átoltottság fölött kezdhetünk ilyesmiről beszélni.

Az is kiderült, hogy bár a vakcina az eddigi variánsok ellen megvédtek minket, koránt sem biztos, hogy az indiai ellen is megfognak. A virológusok szerint fontos lenne minél előbb megvizsgálni, hogy a különböző vakcinák milyen hatásosságot mutatnak adott vírusvariánsokkal szemben.

Valamint azt se felejtsük el, hogy a világ nagy részén az átoltottság mértéke csekély, és amíg ez így van, a vírus folyamatosan változik, újabb és újabb variánsok indítják a következő hullámot

 

Borítókép: Profimedia