promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gigászi bejelentés: eladó egy 400 éves magyar dzsámi - ráadásul a Duna-parton, az ország egyik leggyönyörűbb városában
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Gyönyörű környezetben eladó egy elképesztő épületkomplexum.

Az egyik esztergomi lokálpatrióta portál az Esztergom Live számolt be róla, hogy eladó a város egyik legfrekventáltabb helyén épült vendéglője, a Rózsakert, illetve a mellette a 2000-es évek elején (felfedezett és) felújított dzsámi, az Özicseli Hadzsi Ibrahim-dzsámi,

amegy egy kétszintes, téglalap alaprajzú, minarettel rendelkező épület. És a bazilika mellett Esztergomnak, az egykori királyi székhelynek, a Magyar Katolikus Egyház központjának egyik legismertebb nevezetessége, amelyet turisták százezrei néznek meg évről évre.

Az épület különlegessége a gyönyörű fekvése mellett az is, hogy ez az egykori Oszmán Birodalom északnyugati irányban található legtávolabbi megmaradt és felújított dzsámija, amely a 17. században épült. Az épületkomplexum udvarán pedig egy igazi kuriózum is van, egy felújított vízkerék, amilyen korábban több mint 200 évig látta el vízzel is a királyi várat.

Az eladásra kínált ingatlanhoz pedig hozzátartozik a Rózsakert Étterem is, amely a város egyik legkülönlegesebb étterme.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás