promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyar rendőrség döbbenetes titkokat árult el, lehet, hogy az otthonod veszélyben van - erről tudnod kell!
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hiánypótló munkát jelentettek meg a magyar rendőrök.

Melyek a magyar betörők kedvenc módszerei, hogy bejussanak házainkba, otthonainkba?

Valószínűleg sokszor elgondolkodunk ezen, amikor elmegyünk nyaralni, vagy éppen valamilyen okból kifolyólag több időt töltünk el az otthonunktól távol. Az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Kriminológiai Intézet most az elmúlt évek betöréseit számba véve kiadott egy munkát, amelyben összegzik a tapasztalatokat.

A kiadvány Tolvajkulcs névre hallgat, és rögtön azzal kezdődik, hogy lerírják benne, hogy a betörők kedvenc célpontjai a családi házak. Majd ez után következik a társasházi lakás, majd a panellakás.

A kiadványban amúgy a betörőket is megszólaltatják, szóval a forráshasználat is elsőrendű. A betörők általában akkor hatolnak be a házainkba, ha nem vagyunk otthon, nem akarják kockáztatni, hogy bármiféle konfliktusba kerüljenek a tulajdonossal. Az is megesik, hogy a betörést megelőző napokban valamilyen mondvacsinált okkal becsöngetnek hozzánk, hogy legalább pár pillantást vethessenek az otthonunk belsejére is.

Megesik, hogy az iylen terepszemle alkalmával azonnal ketten jönnek, így amíg az egyik lefoglal minket, a másik könnyedén begyűjtheti az információkat.

A kiadványból az is kiderül, hogy akár már a rácsok vagy éppen a többpontos acélzárak is simán távoltarthatják a házunktól a betörőket, hiszen komoly fejtörést okozhatnak nekik ezek az egyszerű eszközök. De az időzített lámpa is nagy fegyver lehet ellenük, hiszen azt a hatást keltik, hogy otthon vagyunk.

A teljes kiadvány IDE kattintva érhető el.

(via Femcafé)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás