promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Több millió ember fog örülni ennek a hírnek, kiderült hány hosszúhétvégénk lesz 2022-ben
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kiderült jövőre hogyan alakulnak a hosszú hétvégék. Több millió ember fog örülni a hírnek ugyanis három olyan ünnep is lesz, mely négy naposra nyújtja a pihenést!

Igaz még csak májust írunk, de ennek a hírnek már most mindenki örülni fog. Jövőre ugyanis két három- és három négynapos hosszú hétvégével számolhatunk, mivel több ünnepnap is hétköznapra esik. – jelentette be Schanda Tamás, az Információs és Technológiai Minisztérium államtitkára.

A március 15-i hétvégén, húsvétkor és mindenszentekkor is négynapos hosszú hétvégénk lesz, a márciusi és októberi hétvégéken munkanap-áthelyezéssel oldják meg azt, hogy négy-négy egybefüggő pihenőnapunk legyen.

Persze jövőre is lesz pár olyan szombat, ahol le kell dolgoznunk egy-egy munkanapot. Erre előreláthatólag márciusban és októberben kerül sor. 

Jövőre pünkösd mellett karácsony másnapja is egy hétfővel toldja meg a hétvégét. Három további ünnepnap semmilyen módon nem befolyásolja a többség munkaidő beosztását: 2022-ben május elseje és október 23-a vasárnapra, augusztus 20-a pedig szombatra esik. - írja a Magyar Távirati Iroda

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás