promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghalt Norbi, a budapesti állatkert öreg tigrise
Borítókép:  László Melinda
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

El kellett altatni Norbit, a Budapesti Állatkert idős tigrisét, akinek életét a korral járó gyógyíthatatlan betegségek az elmúlt időszakban már nagyon megnehezítették. Norbi 2004 óta élt Budapesten, és összesen öt kölyke született párjától, Nivától.

Péntek reggel az „örök vadászmezőkre” távozott Norbi, a Budapesti Állatkert idős szibériai tigrise - tudatta a szomorú hírt a Fővárosi Állat- és Növénykert.

Norbi 2003. március 15-én született a Hannoveri Állatkertben, és 2004. november 18 a óta élt Budapesten. Az itt töltött évek során párjával, a nála három évvel fiatalabb Nivával összesen öt kölykük született. A tigrisek a természetben átlagosan 8-12 évig élnek, az ennél hosszabb élettartam már ritkaságnak számít.

Az állatkertekben – a legtöbb állathoz hasonlóan – a tigrisek is tovább élnek, de a 18 év már az állatkerti tigriseknél is tekintélyes kornak mondható, különösen a hím állatok esetében, akik rendszerint rövidebb ideig élnek, mint a nőstények.

Az idős korral járó gyógyíthatatlan betegségei az elmúlt időszakban már nagyon megnehezítették Norbi életét, s az elmúlt napokban tovább rosszabbodott az állapota. Így az állatorvosok ma reggel az állat elaltatása mellett döntöttek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás