promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Május végétől már kezdődhetnek a lakodalmak és lehet a fesztiválok is
Borítókép:  MTI Fotó: Máthé Zoltán
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter még csak az előbbit erősítette meg a kormányinfón.

Meglehetősen lassult az oltás menete: csütörtök reggelig 4,4 millió beoltottat számolhatunk, és közülük 2,6 millióan vannak azok, akik a második oltást is megkapták. A kormány úgy készült, hogy már most elérhetjük az ötmilliós határt, de ettől még elég messze vagyunk.

[[cikk1]]]

Arra a múltkor már kitért a miniszter, hogy koncertre, fesztiválra ötmillió beoltott után lehet majd menni. Most kiemelték, hogy ha nem sikerül elérni május 28-ig ezt a számot, lakodalmakat onnantól ettől függetlenül lehet rendezni. Amúgy ez egy pénteki nap, szóval az a hétvége már szabaddá válik, bár a párok valószínűleg nem fognak kapkodni.

A részletesebb szabályok erről később fognak megjelenni, bár volt arról szó, hogy csak a szabadtéri lakodalmakat fogják engedélyezni.

Azt is kiemelte a miniszter, hogy érvényteleníteni fogják azoknak a védettségi igazolványát, akik nem adatják be a második oltást. Elég sokan vannak úgy vele, hogy nem mennek el a második vakcinát beadatni, szóval a kormány ezzel próbálja őket ösztönözni. A kártya persze megmarad náluk, a QR-kódot fogják érvényteleníteni.

Remélhetőleg nem dobta ki senki a papíros pecsétes oltási igazolását, mert Horvátország például azt is kérni fogja, ha ott szeretnénk nyaralni, ezzel is igazolva, hogy túl vagyunk a második oltáson.

Szentkirályi Alexandra szóvivő hozzátette, hogy táborokat is lehet majd rendezni a nyáron.

Május 25-től nem kell időpontot foglalni a kormányhivatalokba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás