promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megkezdődtek az írásbeli érettségi vizsgák
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ma reggel, a járványügyi szabályok betartásával, országszerte megkezdődtek az írásbeli érettségi vizsgák, több, mint 111 ezer vizsgázó részvételével. 

Akárcsak a tavalyi Covid-érettséginél, idén is egyedül írásbeli érettségi vizsgálat tartanak, hogy ennyivel is felére csökkentsék a személyes kontaktusok számát. Egy teremben ezúttal is csak legfeljebb tíz fő tartózkodhat, tartva a legalább másfél méteres távolságot. A vizsga írása közben a diákok ugyan levehetik a maszkot, ám a folyósokon már viselniük kell. -írja az Index

Idén a jelentkezések alapján magyar nyelv és irodalom tárgyból középszinten közel 71 ezren, emelt szinten pedig kétezren adnak számot tudásukról.

A magyarérettségire közép- és emelt szinten is 240 perc áll rendelkezésre, és maximum 100 pontot lehetet elérni mindkét szinten.

 [[cikk2]]

A diákoknak két különböző feladatot kell megoldaniuk.  Az első feladatlap egy 60 perces szövegértési és egy 30 perces szövegalkotási feladatból áll. Utóbbinál két típusból kell egyet választani, egy érvelést vagy egy gyakorlati szövegműfaj elkészítését, 120-200 szavas terjedelemben. A második feladatlap megoldására 150 percet kapnak az érettségizők. Ennél szintén választani lehet, egy műértelmező szöveget kell megírni, amelynek 400-800 szóból kell állnia. 

Idén bizonyos esetekben lehet szóbeli vizsgát tenni, amire tavaly nem volt példa. Most, ha az  az adott vizsgatárgyból középszinten csak szóbeli vizsgarész létezik, vagy az írásbeli eredménye elérte a 12 százalékot, a 25-öt azonban nem haladja meg, a szóbelin még lehet javítani, érettségit szerezni.

[[cikk3]] 

  • Kedden matematikából érettségiznek a diákok, majd szerdán a történelem vár majd rájuk, csütörtökön pedig az angol-német vizsgákat tartják országszerte. 
  • Az emelt szintű szóbeli vizsgákat június 3. és 10. között, a középszintűeket június 14. és 25. között tartják kizárólag azon tárgyakból, amelyeknek csak szóbeli vizsgarésze van. 
  • Testnevelésből a szóbeli és - bizonyos feladatok mellőzésével - a gyakorlati vizsgát is meg kell szervezni.

 [[cikk4]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás