promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tényleg a fiúknak kedvezett az idei magyarérettségi?
Borítókép:  MTI
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

173 napos távoktatás után is könnyű volt a magyar érettségi. Legalábbis erre lehet következtetni az érettségizők első kommentjeiből, akik szerint az előző évek írásbelijéhez képest az idei könnyebb volt, az érvelő fogalmazás témája viszont egy kicsit a fiúknak kedvezett.

A középszintű érettségi első, szövegértési feladata az 1948-as és 1956-os szónokokról szólt, a szövegalkotási feladat során pedig választani lehetett egy Mikszáth Kálmán-novella elemzése, egy-egy Arany János és Tóth Árpád vers összehasonlítása és az érvelési feladat között, amely során többek között amellett lehetett érvelni, hogy a videójátékok vagy a társasjátékok-e a menőbbek.

„Bőven elég volt az idő, egy fél órával hamarabb be is fejeztem, pedig háromszor le is ellenőriztem”

– mesélte az Eduline-nak Dominika, a salgótarjáni Madách Imre Gimnázium végzőse, akinek több osztálytársa is úgy érezte, idén „sokkal könnyebb volt a műveltségi rész, mint az előző években”, ugyanakkor a verselemzést nehezebbnek találták.

Egyes diákok szerint viszont az érvelési feladat témája inkább a fiúknak kedvezett, ahogy azt néhányan meg is erősítették a SuliLife-nak.

A szaktanári vélemények szerint egyébként az idei feladatok nagyjából hasonló nehézségűek voltak, mint az előző években.

„Nem igazán érte váratlan kihívás az érettségizőket: verselemzést kaptak és novellaelemzést. Talán a két vers összehasonlítása volt a legnehezebb a feladat, de pusztán azért, mert ez a feladattípus az, ami nehéz.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás