Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Tényleg a fiúknak kedvezett az idei magyarérettségi?

Tényleg a fiúknak kedvezett az idei magyarérettségi?

Helyi Hírek

Tényleg a fiúknak kedvezett az idei magyarérettségi?

Helyi Hírek

Promotions 21:01

173 napos távoktatás után is könnyű volt a magyar érettségi. Legalábbis erre lehet következtetni az érettségizők első kommentjeiből, akik szerint az előző évek írásbelijéhez képest az idei könnyebb volt, az érvelő fogalmazás témája viszont egy kicsit a fiúknak kedvezett.

A középszintű érettségi első, szövegértési feladata az 1948-as és 1956-os szónokokról szólt, a szövegalkotási feladat során pedig választani lehetett egy Mikszáth Kálmán-novella elemzése, egy-egy Arany János és Tóth Árpád vers összehasonlítása és az érvelési feladat között, amely során többek között amellett lehetett érvelni, hogy a videójátékok vagy a társasjátékok-e a menőbbek.

„Bőven elég volt az idő, egy fél órával hamarabb be is fejeztem, pedig háromszor le is ellenőriztem”

– mesélte az Eduline-nak Dominika, a salgótarjáni Madách Imre Gimnázium végzőse, akinek több osztálytársa is úgy érezte, idén „sokkal könnyebb volt a műveltségi rész, mint az előző években”, ugyanakkor a verselemzést nehezebbnek találták.

Egyes diákok szerint viszont az érvelési feladat témája inkább a fiúknak kedvezett, ahogy azt néhányan meg is erősítették a SuliLife-nak.

A szaktanári vélemények szerint egyébként az idei feladatok nagyjából hasonló nehézségűek voltak, mint az előző években.

„Nem igazán érte váratlan kihívás az érettségizőket: verselemzést kaptak és novellaelemzést. Talán a két vers összehasonlítása volt a legnehezebb a feladat, de pusztán azért, mert ez a feladattípus az, ami nehéz.”

Borítókép: MTI