Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Éjfélre módosul a kijárási tilalom kezdete, és a védettségi igazolványnak is nagy haszna lesz

Éjfélre módosul a kijárási tilalom kezdete, és a védettségi igazolványnak is nagy haszna lesz

Helyi Hírek

Éjfélre módosul a kijárási tilalom kezdete, és a védettségi igazolványnak is nagy haszna lesz

Helyi Hírek

Toronicza Péter 13:33

A kormány bejelentette, hogy miképp változnak a szabályok, ha elértük a 4 millió beoltottat.

Ahogy haladunk az oltással, a kormány úgy ad egyre nagyobb engedményeket. 3,5 millió beoltott után az volt a legnépszerűbb enyhítés, hogy újra kinyithattak a teraszok.

Zacher Gábor, a hatvani kórház főorvosa szerint túlságosan is elengedték magukat az emberek, és egy idő után visszanyalhat a fagyi. A legtöbb helyen azt lehetett látni, hogy senki sem figyelt a távolságtartásra, a kerthelyiségeknek meg az volt a jó, ha minél többen enyhítették az alkoholéhségüket a vendégek.

Állítólag hétvégére már 4 millió ember lehet beoltva, és ha ezt elértük, akkor jönnek az újabb lazítások. Most már az is kiderült, hogy mire lehet használni a védettségi igazolványt.

A kormány által bejelentett új szabályok:

  • A kijárási tilalom kezdete este 11 óráról éjfélre módosul.
  • Az üzletekben este 11 óráig lehet vásárolni.
  • A védetteknek (akinek védettségi igazolványa van) este 11 óráig megnyílik a vendéglátóhelyek belső tere is. A szülők és családtagok a gyermekeket is magukkal vihetik.
  • A védettek szállodákba is mehetnek, és a gyermekeket is magukkal vihetik.
  • A 2020 novemberében bezárt szabadidős létesítményeket védettségi igazolvánnyal újra lehet látogatni. Ezek közé tartoznak például az állatkertek, a vadasparkok, a múzeumok, a színházak, a mozik és a könyvtárak is.
  • Edzőterembe, uszodába, jégpályára ezentúl csak a védettek, valamint a versenyszerűen sportoló 18 év alattiak mehetnek.
  • A védettek és felügyeletük alatt álló kiskorúak este 11 óráig a sportrendezvényeket is látogathatják.
  • A védetteknek és a felügyeletük alatt álló kiskorúaknak nem kell maszkot viselniük a sport- és kulturális rendezvényeken.
  • A koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány bemutatásával történik, a védettség tényének ellenőrzése pedig a helyiség üzemeltetőjének, a szolgáltatás nyújtójának a feladata. Amennyiben ennek nem tesz eleget, a bírság 100 ezer forinttól 1 millió forintig terjedhet, vagy akár egy éves bezárással is sújtható.  

A közterületen, a tömegközlekedési eszközökön, boltokban – azokon a helyeken, ahol nem csak beoltott, vagy a fertőzésen átesett személyek tartózkodhatnak – továbbra is kötelező a maszkhasználat.

A kormány hozzátette, hogy kerülendő a csoportosulás és a gyülekezés, de ezt már a teraszok nyitásánál se tartotta be szinte senki.

Borítókép: Profimedia