Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Le fog esni az állad az Aldi új találmányától!

Le fog esni az állad az Aldi új találmányától!

Helyi Hírek

Le fog esni az állad az Aldi új találmányától!

Helyi Hírek

BN 07:07

Az Aldi megint nagyot villantott. Új rendszert tesztel a műanyaghulladék csökkentésére azzal, hogy csomagolásmentes tészta- és rizstermékek értékesítésébe kezd. 

Nem csoda, hogy több ezer magyar imád a Lidl-ben, vagy az Aldi-ban vásárolni. A német üzletláncok ugyanis, amellett, hogy remek termékeket árulnak, mindig meglepnek minket valamilyen újdonsággal. 

Ezúttal az Aldi talált ki egy szenzációs megoldást arra, miképp csökkentse a műanyaghulladékot az üzleteiben. Csomagolásmentes tészta- és rizstermékek értékesítésébe kezd, ami már el is kezdett tesztelni Angliában. 

A basmati rizst, a barna rizst, a penne tésztát és a teljes kiőrlésű fusilikat csomagolásmentes kiszerelésben kezdték értékesíteni egy úgynevezett „Rizs és Tészta Újratöltő Állomáson”.

- írja a Magyar Mezőgazdaság az independent.co.uk nyomán.

A termékeket tömeg szerint, kimérve árulják – akárcsak a zöldségeket és gyümölcsöket – az utántöltő állomáson.

A vásárlás lépései roppant egyszerűek:

  • Vegyünk egy zacskót
  • Töltsük meg a kiválasztott tésztával vagy rizzsel
  • Mérjük le
  • Fizessük ki 

Az újratöltő állomáson az áruház ingyenes barna papírzacskókat is biztosít a vásárlók számára, melyek újrahasznosíthatók és fenntartható tanúsítvánnyal ellátott anyagokból készültek. Ezek a tészták és rizsek az első csomagolás nélküli termékek, amelyeknek az értékesítését tesztelte az Aldi, a pozitív visszajelzéseket követően pedig további áruházban is hasonló kezdeményezéseket kíván bevezetni.

Tehát a közeljövőben, akár Magyarországon is bevezetik ezt a fejlesztést. 

Az Aldi egyébként 2019 óta folyamatosan azon dolgozik, hogy 2022-re az összes sajátmárkás termékét újrahasznosítható csomagolásba értékesítse. Ebben a cikkben pedig azt is megtudhatod, hogy 1000 éves lakóházra épült egy Lidl, amely elképszető látványt nyújt a vásárlóknak.

Borítókép: Profimedia