promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Le fog esni az állad az Aldi új találmányától!
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Aldi megint nagyot villantott. Új rendszert tesztel a műanyaghulladék csökkentésére azzal, hogy csomagolásmentes tészta- és rizstermékek értékesítésébe kezd. 

Nem csoda, hogy több ezer magyar imád a Lidl-ben, vagy az Aldi-ban vásárolni. A német üzletláncok ugyanis, amellett, hogy remek termékeket árulnak, mindig meglepnek minket valamilyen újdonsággal. 

Ezúttal az Aldi talált ki egy szenzációs megoldást arra, miképp csökkentse a műanyaghulladékot az üzleteiben. Csomagolásmentes tészta- és rizstermékek értékesítésébe kezd, ami már el is kezdett tesztelni Angliában. 

A basmati rizst, a barna rizst, a penne tésztát és a teljes kiőrlésű fusilikat csomagolásmentes kiszerelésben kezdték értékesíteni egy úgynevezett „Rizs és Tészta Újratöltő Állomáson”.

- írja a Magyar Mezőgazdaság az independent.co.uk nyomán.

A termékeket tömeg szerint, kimérve árulják – akárcsak a zöldségeket és gyümölcsöket – az utántöltő állomáson.

A vásárlás lépései roppant egyszerűek:

  • Vegyünk egy zacskót
  • Töltsük meg a kiválasztott tésztával vagy rizzsel
  • Mérjük le
  • Fizessük ki 

Az újratöltő állomáson az áruház ingyenes barna papírzacskókat is biztosít a vásárlók számára, melyek újrahasznosíthatók és fenntartható tanúsítvánnyal ellátott anyagokból készültek. Ezek a tészták és rizsek az első csomagolás nélküli termékek, amelyeknek az értékesítését tesztelte az Aldi, a pozitív visszajelzéseket követően pedig további áruházban is hasonló kezdeményezéseket kíván bevezetni.

Tehát a közeljövőben, akár Magyarországon is bevezetik ezt a fejlesztést. 

Az Aldi egyébként 2019 óta folyamatosan azon dolgozik, hogy 2022-re az összes sajátmárkás termékét újrahasznosítható csomagolásba értékesítse. Ebben a cikkben pedig azt is megtudhatod, hogy 1000 éves lakóházra épült egy Lidl, amely elképszető látványt nyújt a vásárlóknak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás