Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Hamarosan börtönbe kerülhet az, aki jogosítvány nélkül vezet

Hamarosan börtönbe kerülhet az, aki jogosítvány nélkül vezet

Helyi Hírek

Hamarosan börtönbe kerülhet az, aki jogosítvány nélkül vezet

Helyi Hírek

Toronicza Péter 12:52

A legtöbb embert nem érdekli, hogy be van vonva a jogosítványa, így is volánhoz ül, de nagyobb baj, hogy balesetet is okoz.

Múltkor számoltunk be arról, hogy egy 18 éves fiú a barátaival szinte minden szabályt megszegett, amit lehet egy gépjárművel. Ebben az ügyben a sofőr részeg volt, kijárási korlátozás közben autózott, elmenekült a rendőrök elől, balesetet okozott, és a hab a tortán az volt, hogy még a jogosítványát is elvették anno. A GTA-ban lehet így csinálni, de a való életben nagyon nem.

A kormány úgy látja, hogy az eddigi büntetések nem tántorítják el eléggé a szabályszegőket, így törvénymódosító javaslatot nyújtottak be. Ennek alapján bűncselekmény lesz, ha valaki jogosítvány nélkül vezet, ha pedig úgy ül volánhoz, hogy a rendőrök bevonták a vezetői engedélyét, akár három évre is börtönbe kerülhet.

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter szerint ezek a sofőrök különösen veszélyesek a társadalomra, szóval csak ezzel a szigorítással lehet valamilyen eredményt elérni.

Idén az év első két hónapjában a hatóságok 3086 embert tiltottak el a járművezetéstől. Ez valamivel kevesebb, mint 2020 január-februárjában, bár azt is tegyük hozzá, hogy járvány van, így nincs annyi baleset.

A képviselők ma tárgyalják a törvényjavaslatot, és majd ezután szavazhatják meg az elfogadását.

Borítókép: Profimedia