promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Életekkel játszanak – rengeteg kamuhívás fut be a mentőkhöz
Borítókép:  Országos Mentőszolgálat
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az egészségügy alapból le van terhelve a koronavírus-járvány miatt, és ehhez még jönnek a vicceskedő betelefonálók.

Az Országos Mentőszolgálat nem olyan rég hozta nyilvánosságra, mennyi kamuhívást kaptak a nyakukba mostanában. A számok egészen elképesztőek, úgy meg főleg, hogy mennyire nyomás alatt dolgoznak jelenleg a koronavírus-járvány miatt.

„A mostani, elképesztő terhelés mellett, több mint 1600 kamu esethez vonultak feleslegesen az életmentők márciusban, idén pedig már több mint 4500 vaklármával nehezítették az életmentők szolgálatait a  >>tréfás kedvű bejelentők<<”

- írták a közleményben.

[[cikk1]]

A mentők a koronavírus-járvány kezdete óta, több mint 1 millió járványügyi mintavételt végeztek és 135 ezer fertőzésgyanús (vagy igazoltan fertőzött) betegnek nyújtottak segítséget a megszokott mentési feladatokon felül. A mentésirányítók arra kértek mindenkit, hogy csak valós vészhelyzetben telefonáljanak.

Azt is hozzá kell tenni, hogy aki úgynevezett kamuhívást indít, az szabálysértésnek minősül, ami miatt akár 150 ezer forintos bírás is kiszabható. Persze a legfontosabb, hogy közben életekkel játszunk, mert emiatt egy súlyos esethez késve érhet ki a mentő.

 [[cikk2]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás