promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli interjút adott Orbán Viktor: "Minden erőnket az oltásra kell összpontosítani"
Borítókép:  MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor exkluzív interjút adott az M1-nek. Elmondta, "most minden erőnket az oltásra kell összpontosítani".

"M1, ma este 20:30."

Este 7 óra után nem sokkal mindössze ennyi információt tett közzé Facebook-oldalán Orbán Viktor. Magyarország miniszerelnöke rendkívüli interjút adott a közszolgálati televíziónak, amelyben elmondta, hogy minden erőt az oltásra kell összpontosítani. Arról is beszélt a hirado.hura felkerült előzetes szerint, hogy már 3 760 000-en regisztráltak az oltásra, és várhatóan húsvét után elérjük a 2,5 millió beoltottat, ami lehetővé teszi, hogy elinduljon egy lépcsőzetes újranyitás.

”Tömeges a fertőzés, és ezt már bizony a zárások és a korlátozások csak lassítani tudják, megállítani már nem. Tavasszal elég volt korlátozásokat bevezetni, és azzal meg lehetett állítani a fertőzést, ez nem olyan vírus. Itt most csak lassítani tudunk, ha korlátozunk. Egyetlen orvosság van, egyetlen módon tudjuk megállítani, nem egyszerűen csak lassítani, hanem megállítani vagy megölni ezt a vírust, ez pedig az oltás, ezért most minden erőnket az oltásra kell összpontosítani” 

– mondta Orbán Viktor.

"Mindenki tartsa be a szabályokat. Hordjunk maszkot. És tartsuk meg a védőtávolságot" – hívta fel a figyelmet a miniszterelnök.

Elárulta a 2,5 millió számot egy erkölcsi törvény mondta ki. Addig, amíg nincs minden 65 év feletti regisztrált beoltva, addig nem lehetséges a nyitás. De Orbán arról is beszélt, hogy nemcsak a gazdaságot, de a közösségeket is újra kell indítani, hiszen a járvány megviseli az embereket.

A miniszterelnök szerint azért beszél a kormány a lehetséges nyitásról, hogy az emberek tudják, mire számíthatnak. 

„Örülök, hogy van vakcina, de az a helyzet, amiben vagyunk, nélkülöz minden romantikát, boldogságot. Minél gyorsabban oltunk, annál inkább csökken a betegek száma, csökken az elhunytak száma. Megértem, ha valaki nem oltatja be magát, vagy kétségei vannak. Viszont mindenkit arra kérek, hogy mást ne beszéljen le az oltásról"

– fogalmazott Orbán.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás