promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Penészes meggytöltelék és reszelt alma is volt a bezárt Pest megyei pékségben - videó
Borítókép:  Nébih
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ez az a hely, ahonnan nem szívesen szereznéd be a reggeli péksütidet.

Hiába van járvány, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei nem pihennek, és be is zárattak egy Pest megyei sütőipari üzemet. A felülvizsgálat során elég súlyos higiéniai hiányosságokat tártak fel a szakemberek. Takarítani nem nagyon volt kedve senkinek, mert az eszközök, a berendezések egyaránt szennyezettek voltak. Az alapanyagraktárban még rágcsáló jelenlétére utaló nyomokat is találtak.

Az egyik hűtőkamrában – ahol félkész süteménylapokat tároltak – egy polcon két vödörnyi jelöletlen, teljes mennyiségében penészes alapanyagot (reszelt alma és meggytöltelék) fedeztek fel az ellenőrök, amiből biztosan nem szeretnéd, hogy kerüljön a péksütidbe.

További súlyos élelmiszer-biztonsági hiányosságként értékelték az ellenőrök, hogy a termelőtérben található kézmosó üzemképtelen, a mosdókagyló takarítatlan volt, a lefolyó eldugult. Az öltözőben az egyik kézmosó szennyvíz elvezető csövét nem kötötték be a csatornahálózatba, ezért a víz közvetlenül a padlóra folyt. A zuhanyozó és a mellékhelyiségek is rendkívül szennyezettek voltak.

A Nébih a hiányosságok és hibák miatt az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette. Emellett a hatóság 14 tétel, mindösszesen 713 kg nem nyomon követhető élelmiszert a forgalomból azonnali hatállyal kivont, illetve forgalomba hozatalát megtiltotta és elrendelte hatósági zár alá vételüket. 

A vizsgálatról egy horrorvideó is készült, amit nem étkezés közben ajánlott megnézni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás