promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Védettséget igazoló okmányt vezet be a magyar kormány – itt vannak a részletek!
Borítókép:  MTI/Koszticsák Szilárd
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A február 11-i Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely elárulta, jön a védettséget igazoló okmány. De a sajtótájékoztatón szó esett arról is, hogy mivel hazánkban gyorsan terjed a koronavírus brit változata, ezért lehetséges, hogy növekszik a betegek száma.

Már korábban is volt arról szó, hogy a magyar kormány esetleg védettséget igazoló dokumentumot vezet be. Az eddigi szóbeszéd most megerősítést nyert. A február 11-i Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely elárulta,

védettséget igazoló okmányt vezet be Magyarország. 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a részletekkel kapcsolatban elmondta, hogy

a dokumentum a második oltás dátumát rögzíti, ez az időpont egyben az érvényesség kezdetét is jelöli. Azok minősülnek védettnek, akik átestek a fertőzésen. A védettség kezdete az a nap, amikor az illetőt elbocsátották a kórházból. 

Azok is hozzájuthatnak az okmányhoz, akiknek van arról papírjk, hogy antitest van szervezetükben – az ő esetükben négy hónapig érvényes ez a dokumentum. Arról még nem született döntés, hogy az okmányokhoz milyen jogosultságok járnak.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter arról is beszélt, hogy adatokból az tűnik ki, hogy betegek száma egy ideje már nem mutatnak további csökkenést, s, hogy a gyorsan terjedő brit koronavírus-mutáns miatt növekedhet a fertőzöttek száma.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás