promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eldőlt: így érettségizhetnek idén a diákok
Borítókép:  HírTv
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kiderült az, amire a legtöbb végzős diák már hónapok óta várt. 

Hagyományos módon - írásbeli és szóbeli számonkéréssel - tervezik megtartani az idei érettségit, a vizsgák előtt álló diákok személyes konzultációkon vehetnek részt az iskolákban - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára a Kossuth rádióban. 

Maruzsa Zoltán hangsúlyozta, hogy a tavaly tavaszi és őszi írásbeli vizsgákon, valamint a januári középfokú felvételin alkalmazott intézkedések mellett – tantermenként tíz tanuló, maszkviselés, testhőmérséklet-mérés, távolságtartás és kézfertőtlenítés – sehol sem alakult ki gócpont. Ősszel pedig harmincezren tudtak szóban is levizsgázni úgy, hogy egy tanteremben háromtagú bizottság vizsgáztatott egy-egy érettségizőt.

A köznevelési államtitkár kiemelte, hogy tavasszal, amikor csak írásbeli vizsga volt, az eredmények megfeleltek az előző öt év átlagának. A szóbeli vizsga azonban sok tanulónak javítási lehetőséget is jelent.

– indokolta annak megtartását.

Maruzsa továbbá jelezte, hogy január eleje óta arra kérik az intézményeket, hogy a közismereti tárgyakból éljenek az érettségire felkészítő személyes konzultációk szervezésének lehetőségével. Ezeken célzottan biztosíthatnak lehetőséget a személyes kapcsolattartásra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás