promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Közeledik a tavasz? Előbújtak a medvék a Szegedi Vadasparkban – videó
Borítókép:  A kép csak illusztráció // Blikk
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Február 2-án előjöttek a medvék a Szegedi Vadasparkban, és a borongós időben nem látták meg az árnyékukat, így a népi megfigyelés alapján közeledik a tavasz. A várva várt pillanatról videó is készült. 

A Szegedi Vadasparkban 2015 tavasza óta gondoznak barna medvéket, és mára hagyomány, hogy február 2-án medvelest szerveznek. Idén ezen a járványügyi előírások miatt a látogatók nem vehettek részt, az állatkert közösségi oldalán azonban élőben nyomon követhették az eseményt.

A vadaspark két medvéje, Mici és Ursula komótosan elhagyták a medveházat, és falatozni kezdtek a kifutóban elhelyezett, mézzel bekent péksüteményekből. A sűrű felhők miatt ebben a napsütés sem zavarta meg őket, így nem ijedtek meg az árnyékuktól. 

Ugyan a medveházba való visszatérést az is akadályozta, hogy az állatok távozását követően a gondozók gyorsan bezárták az épület ajtaját.

A világ sok kultúrájára volt jellemző a múltban, hogy állatok viselkedéséből próbáltak az eljövendő időjárásra következtetni. Ezen állatjóslások szájhagyomány útján terjedtek, és sokszor valós tapasztalatokra is épültek.

Az eseményről készült videót alább láthatjátok!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás