promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elkészült a Nyíregyházi Állatpark India-háza
Borítókép:  Szarka Lajos - nyiregyhaza.hu
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Új otthonba költözhetnek az állatkert szirtcápái, szárazföldi teknősei, és orrszarvúi.

Elkészült a szubkontinens állat- és növényvilágát bemutató India-ház a Nyíregyházi Állatparkban, az új turisztikai attrakció tavasztól fogadja a látogatókat - adta hírül a nyíregyháza.hu.

A nettó 820 millió forintból, száz százalékban hazai és uniós támogatás segítségével megépült élménytér műszaki átadása tavaly decemberben fejeződött be, jelenleg a belső dekoráció építése és az állatok beköltöztetése van folyamatban, három indiai orrszarvú már elfoglalhatta új helyét.

Az épületben helyet kapott egy hatvan férőhelyes, többfunkciós oktató és közösségi tér, egy élőnövényes dekorációval, indiai motívumokkal és domborművekkel, műsziklákkal díszített terem, kialakították a páncélos rinocéroszok terráriumát, egy mangrove mocsarat és cápamedencét magában foglaló tengerparti életképet, valamint a teknősöket bemutató épületrészt.

A bemutató területén a kisebbik részt a mangrove mocsár, a nagyobbat a tengervizes medence foglalja el, de a közönség számára elérhető lesz a medence alsóbb szintje is, ahonnan akril betekintőkön keresztül lehet majd a vízalatti látványban gyönyörködni - olvasható a közleményben.

A beruházás részeként megépült egy többfunkciós raktár a park működésének segítésére, emellett tervben van egy afrikai madárröpde megvalósítása is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás