promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagyon durván elszállt az alma ára
Borítókép:  ARNE DEDERT / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A sokak által kedvelt gyümölcs, az alma ára az utóbbi időkben nagyot drágult. Van, ahol az Evelina típusú alma kilójáért 999 forintot kérnek.

A Blikk készített egy összesítést, amelyben arra volt kíváncsi, hogyan változott az alma ára. És mint kiderült, a közkedvelt gyümölcs nagyon megdrágult. Mint a bulvárlap írja,

az alma kilójáért „sok helyen már ezer forintot kérnek: szupermarketben és fővárosi piacon egyaránt". Igaz, rosszabb állapotú almát is lehet kapni, kilója annak is 400 forint körül mozog.

A bulvárlap a Fény utcai piacon nézett körül, ahol az derült ki, hogy a Starking kilója 980 forintba, míg az Evelina kilója 999 forintba kerül.

„Először nagyon sok gyümölcs elfagyott, aztán a szárazság okozott gondokat, sok olyan almafa volt, amely egyáltalán nem hozott termést. A mezőgazdaság nehéz kenyér, nagyok a ráfordítások, egész évben fektetjük bele a munkát, és egyszer lehet szüretelni" – mondta a Blikknek Áts Sándorné termelő.

Az agrármérnök szerint az éghajlatváltozás és a szárazabb időjárás miatt hozzá kell szokni a magasabb élelmiszerárakhoz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás