promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döntöttek: maradnak a korlátozások
Borítókép:  Szeged.hu
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Magyarország miniszterelnöke, január 8-án a Kossuth Rádiónak nyilatkozott a járványintézkedésekkel kapcsolatban. Elmondta, az Operatív Törzzsel úgy döntöttek, február 1-jéig még biztos maradnak a jelenlegi korlátozások.

Ennek értelmében érvényben marad az este 20 és reggel 5 óra közötti kijárási tilalom, valamint a középiskolákban is marad a digitális oktatás. 

Orbán Viktor azzal indokolta az intézkedést, hogy nem akarják "rángatni a szabályokat". A miniszterelnök szerint egyelőre kevés vakcina érkezett eddig az országba, és ameddig nem érkezik elég belőle, addig rendezkedjen be mindenki arra az életre, amit a jelenlegi keretek adnak.

„Én inkább abban hiszek, hogy legyen egy eredményt hozó, sikeresnek mutatkozó korlátozási rend, és egészen addig, amíg nincs elegendő vakcina, addig ezeket a kereteket tartsuk fönn, és rendezkedjünk be arra az életre, amit ilyen keretek között élni lehet”

– mondta el a politikus

A kormány még a tavalyi év végétől, november 11-től rendelte el a korlátozásokat, majd ezeket decemberben újabb hónapra hosszabította meg, kivétel december 24-ét. A jelenlegi korlátozások elvileg janár 11-én, azaz hétfőn jártak volna le, most ezeket tolták ki februárig. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás