Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Változik a buszok és a vonatok közlekedése szilveszterkor – erre figyelj!

Változik a buszok és a vonatok közlekedése szilveszterkor – erre figyelj!

Helyi Hírek

Változik a buszok és a vonatok közlekedése szilveszterkor – erre figyelj!

Helyi Hírek

Promotions 20:20

Érdekel, hogyan közlekednek a buszok és a vonatok szilveszterkor, illetve 2021 első napjaiban? Mutatjuk, mi és hogyan változik!

A MÁV és a Volánbusz is közleményben jelezte, miként változik a vonatok és a buszok közlekedése december 31-én, azaz szilveszterkor, illetve az új év első napjaiban. Ami a legfontosabb az az, hogy

a vonatok december 31-én a pénteki, január 1-jén a szombati, január 2-án az ünnepnapi, 3-án pedig a vasárnapi, a Volánbusz járatai december 28. és 31. között a tanítási szüneti munkanapi, január 2-án a szabadnapoknak megfelelő, 3-án a hét első munkanapját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint járnak.( Egyes településeken a helyi járatok ettől eltérően közlekedhetnek.)

Kicsit részletesebben:

  • december 28-től 31-ig a Budapest-Győr, a Tatabánya-Oroszlány, a Budapest-Pusztaszabolcs és a Budapest-Veresegyház-Vác, valamint a Budapest-Esztergom vasútvonalon a hétvégi menetrend szerint járnak a vonatok;
  • a Budapest-Székesfehérvár, a Budapest-Vác-Szob, a Budapest-Cegléd-Szolnok, a Budapest-Újszász-Szolnok, valamint a reggeli időszakban a Budapest-Lajosmizse és a Budapest-Kunszentmiklós-Tass vonalon a vonatok a munkanapi rendtől eltérően, ritkábban közlekednek.
  • Az InterCity vonatok több kocsival közlekednek az utazási csúcsidőszakokban.

A MÁV és a Volánbusz is jelzi, érdemes a jegyeket elővételben megvenni. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt január 3-án éjfélig vehetik igénybe. A Volánbusz egyes pénztárai január 3-ig a megszokottól eltérően tartanak nyitva, a részletekről a társaság honlapján érdemes tájékozódni.

Borítókép: MATTES RENÉ / HEMIS.FR / HEMIS.FR / HEMIS VIA AFP