Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Sosem látott rekordadományt gyűjtött össze a Mikulásgyár

Sosem látott rekordadományt gyűjtött össze a Mikulásgyár

Helyi Hírek

Sosem látott rekordadományt gyűjtött össze a Mikulásgyár

Helyi Hírek

Héjja Krisztián 07:37

Rekordot döntött a Mikulásgyár gyűjtése, a jótékonysági szervezet 16 éves fennállása óta még soha nem halmozott fel annyi adományt, mint 2020-ban.

Úgy tűnik, hogy a koronavírus-járvány következményeinek hatására még nyitottabbakká váltak az emberek a jótékonykodásra, az adományozók pedig tudták, hogy mire van szükségük a rászorulóknak. Legalábbis ezt a következtetést vonhatjuk le, az idei adománygyűjtés eredményei alapján.

2020-ban mintegy 14 tonnával több élelmiszer és higiénés termék gyűlt össze, mint tavaly, és ehhez hozzá jön még a postákon térítésmentesen feladott csaknem 6 tonnányi adomány is.

A jótékonykodók körülbelül 52 tonna konzervet, lisztet, cukrot, étolajat és száraztésztát, valamint több mint 3 tonna édességet és 3 tonna tisztítószert is hoztak. Az adományokat az ország 24 pontján, az Auchan áruházakban lehetett elhelyezni. A kimagasló eredményekben nagy szerepe volt a gyűjtőponthálózatnak, hiszen sokan már úgy vásároltak be, hogy abból azonnal adományoztak.

Idén a legnagyobb adományt a Budapesti Rendőr-főkapitányság adta a Mikulásgyárnak, a szervezet több mint 6 tonna élelmiszerrel támogatta az akciót.

Borítókép: Világjáró