promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A szórakozóhelyek bezárnak, de mi számít annak?
Borítókép:  Sebastian Gollnow / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem mindenkinek volt tiszta, hogy most akkor a legtöbb kocsmát is bezárják, vagy sem.

Arra már lehetett számítani, hogy érkeznek a szigorítások a koronavírus második hulláma miatt, és az is borítékolható volt, hogy először a tömegrendezvényekbe fog belepiszkálni a rendkívüli jogrend. A mozik, színházak, stadionok fogathatnak nézőket, de mindenkinek három hely távolságot ki kell hagynia, és végig szájmaszkban kell lennie. 

Közben Orbán Viktor miniszterelnök azt is bejelentette, hogy a szórakozóhelyeket bezárják. Erre mindenki értetlenül nézett, mert még most sem tiszta rengeteg embernek, hogy mi számít annak.

„2. § (1) Tilos az olyan rendezvény helyszínén tartózkodni, a) amely rendszeresen vagy meghatározott alkalomból, illetve időpontban tartott, nyilvános, valamint nem nyilvános, válogatott lemezbemutatás vagy élő előadás útján nyújtott zeneszolgáltatást főszolgáltatásként nyújt és b) amelyen a részvételhez nem kell megváltott ülőhellyel rendelkezni”

– írja a pontosítás.

Szóval, ez az egész azokra a szórakozóhelyekre vonatkozik, ahol van tánctér, és lehet bulizni. Tehát a kocsmák, pubok, éttermek továbbra is nyitva lehetnek, legalábbis egyelőre. Az este 23 órás bezárás marad ugyanúgy. 

Az éjféltől hajnali ötig tartó kijárási tilalmat főleg amiatt kellett bevezetni, mert a fiatalok a kocsmák bezárása után tömegesen foglalták be a parkokat, vagy ahol éppen szabadon lehet bulizni, ott tovább folytatták az iszogatást.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás