Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Lebontják a főváros egyik legmegosztóbb épületét

Lebontják a főváros egyik legmegosztóbb épületét

Helyi Hírek

Lebontják a főváros egyik legmegosztóbb épületét

Helyi Hírek

Héjja Krisztián 22:22

Döntöttek a budapesti belváros lakóit és talán még a turistákat is eléggé megosztó, Fontana-ház ügyében. Az épületet lebontják, és már meg is van mi lesz helyette. 

A ház még 1984-ben épült, és már akkor erősen kritizálták, hogy mennyire nem illik a belváros látképébe. A kicsit szocmodern épület ügye már évek óta húzódott, a napokban viszont úgy döntöttek, hogy modern ház kerül a helyére. Ez viszont nem azt jelenti, hogy nullára dózerolják a Fontanát. 

Nem teljes bontásról van szó, de a homlokzat teljesen átalakuláson esik át majd. Az építkezés várhatóan 2-2,5 évig tart. A tulajdonos,  Müller Drogéria Magyarország Bt., közölte, hogy a földszinten, az első emeleten és a mínusz egyes szinten a cég saját drogériája, valamint más áruház kap helyet. A felette lévő szintekre 35 nagyméretű lakást terveznek.

Az eredeti épületet egyébként Vedres György tervezte, akinek a neve azért is lehet ismerős, mert az építész különösen nagy szerepet vállalt a belvárosi házak és üzletek kialakításában az 1970-es évek végén.

Borítókép: Szeretlek Magyarország

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria