promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Havazik a Kékestetőn
Borítókép:  Képünk illusztráció / THIBAUT DURAND / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Kékestetőn kedd hajnal fél 2 körül csökkent a hőmérséklet 0 fok alá, azóta változó intenzitással havazik, reggel 9 órára már 11 centiméternyi hó is összegyűlt a meteorológiai mérőállomás kertjében.

„A Kékestetőn hajnal fél 2 körül csökkent a hőmérséklet 0 fok alá, azóta változó intenzitással havazik, és hasonló a helyzet az Északi-középhegység más 900 méter körüli vagy a feletti csúcsain is. Reggel 9 órára már 11 cm-nyi hó is összegyűlt a mérőállomás kertjében"

– írja holnapján az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely egyúttal jelzi, hogy nem szokatlan jelenség október közepén a havazás, havas eső. A következő órákban is számítani kell havazásra, emiatt Heves megyére az elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmezet, veszélyes megnézni az év első havát, mert a hírek szerint fák dőltek a Mátraházától felfelé vezető útra.

forrás: OMSZ

Emlékezetnek, a legutóbbi emlékezetes őszi első havazás 2016. október 5-én este volt, másnap reggelre a Kékestetőn már 4 cm-es hóréteg alakult ki, ami azóta is napi rekordnak számít.

Itt nézheti élőben a havazást...

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás