promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kérődző állatok modern takarmányozása – íme a Szaktanácsadói nap összefoglalója
Borítókép:  nak.hu
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az Euroadvance Kft. az évben a harmadik Szaktanácsadói információs napot rendezte, melynek középpontjában a legújabb VP pályázatok álltak.

A rendezvényt Szuhóczky Gábor ügyvezető nyitotta meg, köszöntötte a résztvevőket és bemutatta az előadókat. A program ismertetése után, Seszták Oszkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke néhány szóval méltatta rendezvényünket. Elnök úr elmondta, hogy kiemelten fontos, mind megyei, mind országos fórumokon hangoztatni, ismertetni a mezőgazdaság jelentőségét, illetve az idevonatkozó fejlesztéséket.  A megyei önkormányzat is igyekszik kivenni a részét a feladatokból, hiszen a saját eszközeivel támogatja ez ilyen irányú fejlesztéseket.

Első előadónk Varga Erzsébet volt, aki ismertette a legújabb Vidékfejlesztési Pályázatok legfontosabb tudnivalóit. Hallhattunk a pályázati feltételekről, a kizáró okokról, a támogatható tevékenységekről, az igényelhető támogatás összegéről.

F:\Marika laptop\TSZK\EA TSZK Konferencia 2020.09.21\Fotók 20200921\DSC02459.JPG

Szuhóczky Gábor az EuroAdvance Kft. ügyvezetője a VP pályázatok üzleti terv készítéséhez adott hasznos információkat. Elmondta az üzleti terv az alábbi fő szempontok köré épül: megalapozottság, fenntarthatóság, innovatív tartalom költséghatékonyság.

A Készenlét Zrt. képviseletében Strausz Zsolt beszélt az állattenyésztési technológiákról. Megtudtuk számos innovatív, új precíziós technológia létezik a szarvasmarhatartásban. Valamint bemutatásra került a legújabb technológia az állatok egészségének és ivarzásának vizsgálatával kapcsolatban. A spektrometria elvén a legfejlettebb technológia használata válik lehetővé, amely lehetővé teszi a tömegtakarmányok helyben történő, gyors elemzését. 

Több tudományterület ismereteinek ötvözése az eszköz fejlesztése történt meg (optikai elektronika, jel feldolgozás, klasszikus analitika és szoftveres fejlesztés) 

Összességében az idén októberében megnyíló támogatás célja az állattenyésztési ágazat állattartó telepeinek megújítása. Lehetőség nyílik az állattartásra, valamint az előállított termék kezelésére, tárolására szolgáló épületek, építmények létrehozására, kialakítására, továbbá építéssel nem járó projektek megvalósítására is az állattartáshoz kapcsolódó eszközök, gépek beszerzésén keresztül.

F:\Marika laptop\TSZK\EA TSZK Konferencia 2020.09.21\Fotók 20200921\DSC02549.JPG

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás