promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy nap alatt 36-tal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Borítókép:  Illusztráció / Photo by Fusion Medical Animation on Unsplash
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Tovább terjedt hazánkban a hírhedt koronavírus-járvány, és tegnap három újabb krónikus beteg hunyt el.

A hivatalos információk szerint itthon már összesen 3509 főre duzzadt a fertőzöttek száma, és ezzel tovább súlyosbodott a helyzet, hiszen ez csupán a beazonosított eseteket jelenti. Rengetegen tünetmentesek, és nem tudják magukról, hogy fertőznek, és ezzel veszélyt jelentenek másokra. Emiatt is kérik az embereket, hogy maradjanak otthon, kerüljék a tömeget, hiszen ez most a legtöbb, amit tehetünk.

Három idős krónikus beteg is az életét vesztette, így 451-re emelkedett az elhunytak száma. 1396 embernek már sikerült kigyógyulnia a koronavírusból, jelenleg pedig összesen 562 beteget ápolnak a kórházakban, akik közül 47 van lélegeztetőgépen.

Az is kiderült, hogy az aktív fertőzöttek 56 százaléka, az elhunytak 78 százaléka, a gyógyultak 61 százaléka budapesti vagy Pest megyei.

„A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Ezért hétfőtől vidéken és Pest megyében újabb enyhítések lépnek életbe, és a fővárosban is megszűnik a kijárási korlátozás, de továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. Hétfőtől a kórházi ellátások újraindításának következő üteme is megtörténik”

– olvasható a honlapon.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás