promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt a rendőrség Zebra-terve
Borítókép:  Twitter
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság elindította a Zebra-tervet, amely arra hivatott, hogy a rend őrei, egy prevenciós kampányának keretében segítsék a gyalogosforgalmat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság elindította a Zebra-tervet. Na, ne gondolj valamiféle nagyszabású, véres, tankos-romantikus-állatvédős rendőri akcióra. Ez egy ilyen könnyed, figyelemfelhívó kis szösszenet, amely azt a célt szolgálja, hogy 

ráirányítsa a figyelmet a közúti közlekedés legvédtelenebb és legsérülékenyebb résztvevőire, a gyalogosokra.

Arra, hogy ha az autós lát egy gyalogost, legyen fokozottan óvatos. Főleg, ha az a gyalogos valamely ádáz, nagy és forgalmas belterületi gyalogos-átkelőhely közelében tűnik fel. Ilyenkor érdemes körültekintően eljárni az autósnak. Ugyanis, ahogy arra a police.hu felhívja a figyelmet: a közlekedési szabályok betartása, a tolerancia és az odafigyelés egymásra, mindannyiunk közös érdeke! 

A Zebra-tervet egyébként 2020. május 12-14-e között Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében hajtják végre a rend őrei. A terv részeként a rendőrök árgus szemekkel figyelik, s ha kell, ellenőrzik a gépjárművezetőket, de odafigyelnek arra is, hogy a gyalogosok szabálykövető módon gyalogolnak-e. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás