promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kinyitnak a magyar IKEA áruházak: ezek az új szabályok
Borítókép:  MTI/Faluldi Imre (via origo.hu)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A járvány miatt zárva voltak a hazai IKEA egységek, de most kiderült, hogy pontosan mikor térhetnek vissza a vásárlók, és milyen javaslatokat kell betartanunk.

A koronavírus-járvány még a legnagyobb boltokat is térdre kényszerítette, és például az IKEA is kénytelen volt bezárni az áruházait, így csupán online rendeléseket tudott teljesíteni. Nagyon megvisel mindenkit a kialakult helyzet, és rengeteg vállalkozás került emiatt veszélybe, ami visszafordíthatatlan károkat okozhat a magyar gazdaságban.

Most viszont úgy látszik, hogy az IKEA szerint ideje enyhíteni a dolgokon, és újra ki fognak nyitni az üzleteik a fogyasztók legnagyobb örömére, hiszen a honlapjukon ezeket az információkat osztották meg az emberekkel:

„Nekünk az egészséged és a biztonságod a legfontosabb! Az IKEA áruházak 47 napos zárva tartást követően újra megnyitják kapuikat a vásárlók előtt Magyarországon. Áruházaink május 5-től mindennap, a kormányzati intézkedésekkel összhangban 9:00 és 15:00 óra között lesznek nyitva.”

Így már jövő hét keddtől vásárolhatnak az otthonukat szépíteni vágyók, de vannak új szabályokat is, amiket az IKEA az oldalán közölt a vásárlókkal:

  • az áruházban annyi vásárló tartózkodhat egyszerre, hogy az áruház egész területén minden személyre legalább 10 m2 terület jusson folyamatosan, és nem lehet egyszerre 500-nál több látogató.
  • amikor belépsz az épületbe, maszkkal vagy sállal takard el a szádat és az orrodat.
  • vásárolj hatékonyan, és csak a szükséges időt töltsd az áruházban. A Smaland játszóház és a kültéri játszótér zárva tartanak, ezért kérjük, hogy ha lehet, egyedül gyere az áruházba. Segíts nekünk az áruház zsúfoltságának csökkentésében.
  • kérjük, viselj egyszer használatos kesztyűt vagy húzz a kezedre műanyag zacskót, amikor az áruházban vásárolsz. (Saját kesztyűt is használhatsz.)
  • fizess érintésmentesen (bankkártyával), amennyiben lehetséges.
  • egészségbiztonsági okokból nem tudunk sárga IKEA bevásárlótáskákat biztosítani. Helyette elvehetsz egy kék táskát, melyet a kiválasztott termékekkel együtt megvásárolhatsz vagy használhatsz bevásárló kocsit.
  • kerüld az érintkezést másokkal, és tarts több mint 2 méteres távolságot mindenkitől. Ugyanez érvényes sorban álláskor is.
  • rendszeresen fertőtlenítjük az ajtónyitókat, a bevásárlókocsikat, kosarakat, valamint minden olyan felületet, amit megérintünk. Az áruházat gyakran szellőztetjük.
  • munkatársaink minden higiéniás előírást betartanak: az áruk mozgatásakor és a fizetések lebonyolításakor egyszer használatos kesztyűt viselnek.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás