promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már több mint 1400 fertőzött, és 99 halálos áldozat van Magyarországon

Már több mint 1400 fertőzött, és 99 halálos áldozat van Magyarországon

Helyi Hírek

Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Itthon is tovább terjedt a koronavírus, és több idősotthont is megtámadott, ami miatt a halálos áldozatok száma is egyre nő.

A hivatalos adatok szerint ma reggelre 1410 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak hazánkban, és ez csupán egy minimum adat, hiszen rengetegen tünetmentesek, és még csak nem is tudják magukról, hogy terjesztik a halálos betegséget. Pontosan emiatt érdemes mindenkinek megfogadnia a javaslatokat, hiszen most azzal segítünk a leginkább, ha otthon maradunk, kerüljük a tömeget, és sűrűn, szappanos vízzel kezet mosunk.

Újabb 14 idős, krónikus betegséggel küzdő beteg is elhunyt, így összesen 99-re nőtt Magyarországon a megbetegedés halálos áldozatainak száma. Viszont az is kiderült, hogy 118 embernek már sikerült legyőznie a vírust, így ők gyógyultan távozhattak a kórházból. A Pesti úti idősek otthonában 198 fertőzöttet regisztráltak, és nyolcan életüket vesztették.

„A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.  A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött”

Figyelmeztetnek minket a honlapon.

Borítókép:  Illusztráció / Photo by Adam Nieścioruk on Unsplash

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás