promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már több mint 1400 fertőzött, és 99 halálos áldozat van Magyarországon
Borítókép:  Illusztráció / Photo by Adam Nieścioruk on Unsplash
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Itthon is tovább terjedt a koronavírus, és több idősotthont is megtámadott, ami miatt a halálos áldozatok száma is egyre nő.

A hivatalos adatok szerint ma reggelre 1410 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak hazánkban, és ez csupán egy minimum adat, hiszen rengetegen tünetmentesek, és még csak nem is tudják magukról, hogy terjesztik a halálos betegséget. Pontosan emiatt érdemes mindenkinek megfogadnia a javaslatokat, hiszen most azzal segítünk a leginkább, ha otthon maradunk, kerüljük a tömeget, és sűrűn, szappanos vízzel kezet mosunk.

Újabb 14 idős, krónikus betegséggel küzdő beteg is elhunyt, így összesen 99-re nőtt Magyarországon a megbetegedés halálos áldozatainak száma. Viszont az is kiderült, hogy 118 embernek már sikerült legyőznie a vírust, így ők gyógyultan távozhattak a kórházból. A Pesti úti idősek otthonában 198 fertőzöttet regisztráltak, és nyolcan életüket vesztették.

„A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.  A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött”

Figyelmeztetnek minket a honlapon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás