promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megérkezett a kormány gazdaságvédelmi akcióterve, mutatjuk a részleteket
Borítókép:  A hétfői tájékoztató / facebook.com
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A hétfői tájékoztatón ismertették a gazdaságvédelmi akciótervet, ami lényegesen érinti a munkahelyeket és a nyugdíjat is.

A koronavírus-járvány nem csupán az emberek egészségét veszélyezteti, de a megélhetését is. Rengeteg egység bezárt, emiatt munkanélkülivé váltak az emberek, és alapból is arra buzdítanak minket, hogy maradjunk otthon, ami sok esetben ellehetetleníti a munkavégzést. Ez Magyarország gazdasági helyzetére is rendkívül negatív hatással van, ezért sok változást vezet be a kormány.

Orbán Viktor a mai tájékoztatóján elmondta, hogy éppen, mikor egyenesbe jött volna az ország, akkor jött a járvány, ami megnehezítette a dolgokat. Ezek után ismertette a lakossággal az emiatt kialakított gazdaságvédelmi akciótervet, aminek az a célja, hogy ahány munkahelyet a vírus tönkretesz, annyi munkahelyet akarnak teremteni:

Az akciótervet három ütemben hajtják végre, az elsőn már túl vagyunk (hiteltörlesztés felfüggesztése, járulékok felfüggesztése, a katások segítése), ma pedig elindul a második szakasz, ami a nemzeti össztermék 18-20 százalékát csoportosítja át. Ezek a programok indulnak, számos alprogrammal:

  1. Munkahelymegőrzés: rövidített munkavégzés esetén a kormány készen áll arra, hogy átvállalja a munkaadóktól a bérköltségek egy részét.
  2. Munkahelyteremtés: beruházások támogatása mintegy 450 milliárd forint értékben.
  3. Kiemelt ágazatok: olyan nemzetgazdasági ágazatok, amiket újra kell most indítani, mint például a turizmus, egészségipar, élelmiszeripar építőipar, logisztika, közlekedés, film- és kreatív ipar.
  4. Vállalatok finanszírozása: kamat- és garanciatámogatott hiteleket biztosítása magyar vállalkozások számára több mint 2000 milliárd forint értékben.
  5. Család- és nyugdíjasvédelem: a 13. havi nyugdíj visszaépítése négy részletben.

Ezekkel a mondatokkal zárult a tájékoztató:

„Nehéz idők előtt állunk, de láthatják, egyetlen magyar sincs egyedül. Sikerülni fog, ha vigyázunk egymásra!”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás