Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Pofátlanság: 60 ezer forintért árultak 1 liter kézfertőtlenítőt

Pofátlanság: 60 ezer forintért árultak 1 liter kézfertőtlenítőt

Helyi Hírek

Pofátlanság: 60 ezer forintért árultak 1 liter kézfertőtlenítőt

Helyi Hírek

Havasi Zsolt 20:41

Az ATV csatornáján látható Ékszer TV is úgy gondolta, hogy „ott segít, ahol tud”. Mindezt igen sajátosan, sokkal inkább pofátlan módon értelmezték, hiszen hatvanezer forintért árulta majd 1 liter kézfertőtlenítőt. Igen, jól látod: hatvanezer forint.

A koronavírus-járvány azon terület gazdasági szereplőinek kifejezetten „jól jött”, akik mondjuk tisztítószereket, egészségügyi kellékeket forgalmaznak. Most ugyanis elképesztően nagy szükség van szájmaszkra, kézfertőtlenítőre. Ez tény. Ahogy az is, a járvány előtt megszokott ár többszöröséért is el lehet adni egy-egy flakon kéztisztítőt. A kereslet-kínálat törvényéről van szó. Ugyanakkor – ahogy szokás mondani – a pofátlanságnak is van határa. Vagy, ha nem akarunk ilyen köznyelvi módon fogalmazni, azt is mondhatjuk:

vannak bizonyos erkölcsi, morális határok, amiket nem illik átlépni.

Nos az ATV-n futó Ékszer TV készítőit, ötletgazdáit mindez finoman szólva sem érdekelte. Úgy döntöttek, hogy a megszokott aranykarkötők és nyakláncok helyett kézfertőtlenítőt árulnak, méghozzá

3x300 milliliter 59 899 forintért, s ehhez, amolyan kedves ráadásként hozzátettek 1370 forint postaköltséget.

Ne ijedjünk azért meg, a készítőknek is van szívük. S a végére az eredeti árat levitték 11 970 forintra. A már-már apokalipszis hangulatot idéző műsorvezetői előadásra pedig úgy gondoljuk, hogy nem érdemes szót vesztegetni. 

A Kreatív megkereste az ATV-t, a következő válasz érkezett:

„Az Ékszer TV reklámidőben megy le, ez egy külső gyártású élő műsor, nincs egyeztetési kötelezettsége az  ATV-vel.  Az ATV vezetősége az észrevételeit nem nyilvánosan, hanem közvetlenül osztja meg az Ékszer tv gyártóival.”

Borítókép: youtube.com