promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Indul a készpénzmentes fizetés a Volánbusz-járatokon
Borítókép:  Volánbusz Zrt.
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A mobiljegyvásárlás bevezetésével megszűnik az első ajtós felszállás is.

Zakatol a koronavírus, és ahol csak lehet, igyekeznek visszaszorítani a készpénzes fizetést. A bankok ultraibolya fénnyel és hőkezeléssel folyamatosan fertőtlenítik a bankjegyeket, de hát csak akkor, amikor hozzájuk kerülnek, így azokra potenciális vírusgazdaként kell tekinteni. A Magyar Nemzeti Bank is bevezeti, hogy 15 ezer forintos értékhatárig ne kelljen PIN-kódot beütni, kerülve ezzel a fizikai kontaktust.

A Volánbusz Zrt. közben bejelentette, hogy március 23-tól készpénzmentessé válik a jegyvásárlás valamennyi járaton:

„A Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel kötött soron kívüli megállapodásnak köszönhetően menetjegyeiteket a Mobiljegy applikáció segítségével is megvásárolhatjátok. Az alkalmazásban megtaláljátok társaságunk valamennyi helyközi jegyfajtáját, és azon települések helyi menetjegyeit is, ahol a Volánbusz a szolgáltató.”

Az applikáción belül kell egy kicsit trükközni, mivel a helyközi járatoknál szóló jegyeknél nem írhatjuk be egyszerűen az indulási és célállomást. Meg kell adni hány kilométert utazunk, ezért pedig rá kell kukkantanunk a menetrendek.hu-ra is.

A Volánbusz által üzemeltetett helyi járatokra az adott településnév kiválasztásával azonban könnyen kikereshetők és megvásárolhatók a jegyek. Elővételben továbbra is megvehetjük a papíralapú jegyet, de a sofőrtől már nem. Felfüggesztik innentől az első ajtós felszállást, és a járművezetők szalagkordonnal lesznek elhatárolva az utastértől.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás