Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Elmarad a balatoni hajózási szezonnyitás, lefújták a Nemzeti Regattát is

Elmarad a balatoni hajózási szezonnyitás, lefújták a Nemzeti Regattát is

Helyi Hírek

Elmarad a balatoni hajózási szezonnyitás, lefújták a Nemzeti Regattát is

Helyi Hírek

Helmeczi Benjamin 20:02

Nem indul be áprilisban a balatoni hajózási szezon.

A Balatoni Hajózási Zrt. a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a koronavírus-járvány következtében kialakult egészségügyi veszélyhelyzetre való tekintettel a hagyományos húsvéti hajózási szezonindulás a Balatonon elmarad, áprilisban a személyhajózási szolgáltatások szünetelnek, és törölték a 2020. június 6-7-re tervezett Nemzeti Regattát, Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját is.

A társaság továbbá azt írja, hogy folyamatosan figyelemmel fogják kísérni a koronavírussal kapcsolatos híreket, és ennek megfelelően fognak tájékoztatást adni a szezonindulás pontos dátumáról.

Tájákoztatást adtak ki a kompközlekedéssel kapcsolatos aktuális intézkedéseket érintően is. Március 24-e, szerdától az alábbi átmeneti utazási feltételekkel biztosítják a szolgáltatást a rendelkezések visszavonásáig:

  • Az előzetesen meghirdetett éves menetrendben rögzített információkhoz képest módosul az aktuális menetrend és napi üzemelési időszak:
  1. Szántódrév kikötőből az első járat 7.00 órakor, az utolsó járat 19.00 órakor indul, a köztes időszakban 60 percenként indul a komp, minden egész órakor.
  2. Tihanyrév kikötőből az első járat 7.15 perckor, az utolsó járat 19.15 perckor indul, a köztes időszakban 60 percenként indul a komp, minden óra 15 perckor.
  • A szolgáltatás kizárólag gépjárművel történő utazás során vehető igénybe, gyalogosokat, kerékpárosokat és motorosokat a társaság átmenetileg nem szállít.
  • Az utasok a jegyváltás és utazás ideje alatt – esetleges vészhelyzettől eltekintve – a gépjárműből NEM szállhatnak ki.
  • Az átmeneti időszakban mind Szántódrév, mind Tihanyrév kikötőben 1 autós pénztár üzemel a jegyváltás biztosítása céljából.
  • A társaság továbbra is azt kéri, hogy a jegyvásárlók mellőzzék a készpénzben történő fizetést, a jegyek kiváltásakor használják bankkártyájukat!

Borítókép: HAJOZAS.HU

További információk a www.balatonihajozas.hu-n olvasható.

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria