Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Sérült és menekülő emberek, romokban Zágráb a földrengés után – galéria

Sérült és menekülő emberek, romokban Zágráb a földrengés után – galéria

Helyi Hírek

Sérült és menekülő emberek, romokban Zágráb a földrengés után – galéria

Helyi Hírek

Promotions 11:48

A Richter-skála szerinti 5,6-os és 5,1-es földrengés is volt Zágrábban. Az emberek az utcára menekültek, többen megsérültek. Mindkét földmozgást érzékelték Magyarországon. Galéria!

Amint arról az MTI beszámol,

vasárnap reggel a Richter-féle skála szerinti 5,6-os, majd 5,1-es földrengés volt Zágrábban, s annak térségében. Mindkét földmozgást érzékelték Magyarországon.

Helyi sajtóbeszámolók szerint  az emberek az utcákra menekültek, elment az áram, több épület homlokzata is sérült. Autók, lakóépületek rongálódtak meg. A zágrábi katedrális 108 méteres egyik tornyának egy része letört, és leesett a kereszt is, károkat okozva a környező épületekben. Az utcákon törmelékdrabok hevernek.

Többen könnyű sérülést szenvedtek, még annak a gyereknek az állapota is stabil, akire egy épület tetejének egy része esett rá. Ugyanakkor vannak olyanok, akik a lakásukban rekedtek. Zoran Milanovic államfőt evakuálni kellett. Sokan az utcán gyűltek össze, de a Horvátországban is jelen lévő koronavírus-járvány miatt az ország belügyminisztere arra kérte a lakosságot, hogy lehetőle ne gyűljenek össze.

Ami a magyarországi helyzetet illeti: Muraszemenyén kisebb károk keletkeztek, az érintett, dunántúli településekről (Nagykanizsa) eddig nem érkezett hír kárról.

 

Borítókép: DENIS LOVROVIC / AFP