promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Koronavírus: „Tapossa laposra!” az otthoni hulladékot
Borítókép:  Facebook/Petrőczy Dániel.
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A koronavírus-járvány idején mindenkinek azt tanácsolják, hogy maradjon otthon, így azonban újabb problémával szembesülnek az emberek.

Talán nincs olyan ember a világon, akire ne lenne hatással valamilyen formában a koronavírus-járvány. Magyarországon 15 óra után bezár az üzletek többsége, az ország lezárta határait, csak a külföldön rekedt magyar állampolgárokat engedik be. A járvány gazdasági hatásai most még felbecsülhetetlenek. Az már látszik, hogy az első áldozat a turizmus, amely padlóra került. Rengeteg dolgozó veszítette el a munkáját – egy időre biztosan. Ebben a helyzetben egyre többen – ha tehetik – megfelezik albérlőik számláját.

Budapest 17. kerületének, Rákoskeresztúrnak egyik képviselője egy újabb problémára hívta fel a figyelmet. Mivel sokan maradnak otthon, ezért sokkal több lesz az otthoni hulladék, amit ha nem „zsugorítunk össze” a lehető legkisebb méretre, akkor egy idő után betelnek a szemetesek

„Az eddigi, jól ismert tanácsokon túl (maradj otthon, moss gyakran kezet, ne menj tömegbe, stb), egy új problémára szeretném felhívni a figyelmet!
Azzal, hogy sokan otthon vannak sajnos kialakulhat egy nem kívánt probléma: sokkal több lesz az otthon kidobott hulladék és szemét, mint eddig!
Azért, hogy ne ússzunk a szemétben rövid időn belül, mindnyájan tehetünk! Most van idő, mindenki »Tapossa laposra!« Azaz, a hulladékot amennyire csak lehet, a lehető legkisebb méretűre összenyomva tegyük a tárolóba! Ha szelektív kuka megtelt, tegyük a hulladékot a normál szemetesbe!”

– írja Facebook-oldalán Petrőczy Dániel.

Maradjunk otthon, és figyeljünk arra, hogy mások is be tudják tenni a hulladékot a kukába!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás