Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Jelentősen megváltozik a budapesti metrók menetrendje

Jelentősen megváltozik a budapesti metrók menetrendje

Helyi Hírek

Jelentősen megváltozik a budapesti metrók menetrendje

Helyi Hírek

TK 17:47

Március 13-tól kezdődően egy órával tovább, éjjel fél kettőig jár a 2-es és a 4-es metró péntekenként és szombatonként.

A belvárosi állomásokról körülbelül fél kettőkor indulnak az utolsó szerelvények végállomásaik felé. Éjszaka a metrószerelvények 10-15 percenként követik majd egymást.

Korábban Varga Ivett, a BKK vezérigazgatója elmondta, hogy az üzemidő meghosszabbítását a valós utasigényekhez igazították. A továbbiakban más vonalakon is vizsgálják majd azt, hogyan lehetne a  legjobban az éjszakai járatokat az utasigényekhez igazítani.

Sajtóinformációkra reagálva kiemelte, hogy az üzemidő meghosszabbítása a BKK és a BKV konszenzusos megoldása, és ez nem jár többletköltséggel, hiszen a metrók üzemidejének meghosszabbításával párhuzamosan az éjszakai felszíni járatok számát jelentősen csökkentik. A lépés költsége mintegy 2 millió forint, de ez ki is egyenlítődik a párhuzamos felszíni éjszakai buszjáratok racionalizálásával – közölte Varga Ivett.

A BKK vezérigazgatója elmondta azt is, a jövőben megvizsgálnák az akár 0-24 órás metróüzem lehetőségét is.

Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy a lépés 187 kilométer pluszteljesítményt jelent a BKV-nak, az érintett két metró esetében a karbantartást a kétnapos, csökkentett üzemidőben is el tudják végezni – olvasható a távirati iroda összefoglalójában.

Borítókép: AFP.