promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Koronavírus: aki nem tartja be a karantént, bűncselekményt követ el
Borítókép:  illusztráció. Forrás: AFP.
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az operatív törzs javaslatot tett a kormánynak a március 15-i központi ünnepségek megrendezésének felfüggesztésére – mondta Lakatos Tibor az operatív törzs operatív törzs ügyeleti központjának vezetője.

A kormány elfogadja az operatív törzs ajánlását és lemondja a március 15-re tervezett központi ünnepséget – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ. A közlemény szerint bár Magyarországon csak egyedi fertőzések vannak és gócpontok nincsenek, a múzeumkerti ünnepség az ország legnagyobb rendezvénye, ahová Magyarország minden pontjáról érkeznek emberek.

Az önkormányzati ünnepségeknek, helyi rendezvényeknek országos kihatásuk nincs, ezért azokról a helyi rendezők döntenek

– olvasható a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében.

Budapesten sem tartják meg a március 15-i ünnepséget

A kormányzati operatív törzs javaslatának megfelelően úgy döntöttek, hogy a március 15-i városházi ünnepi rendezvényt nem tartják meg – közölte Karácsony Gergely főpolgármester szombaton a Facebookon.

A főpolgármester azt írta, nincs fontosabb a budapestiek biztonságánál, egészségénél:

„Bízom benne, hogy mihamarabb sikerül legyűrni a járványveszélyt, és akkor pótolni tudjuk az elmaradt találkozást. (...) De ne feledjétek, a kokárda mindenkié!”

Intézkedések a koronavírus kapcsán

Továbbá az operatív törzs szombati tájékoztatóján Lakatos Tibor azt is elmondta, hogy szüneteltetni kell a Milánó–Budapest és a Milánó–Debrecen repülőjáratot, az intézkedések végrehajtása folyamatban van.

Az operatív törzs egyik vezetője kihangsúlyozta, hogy

bűncselekményt követ el az, aki nem veti alá magát a járványügyi intézkedéseknek.

Lakatos Tibor jelezte: jelenleg is tart egy ilyen intézkedés, mert két iráni állampolgár a kötelező határozat ellenére nem hajlandó magát alávetni az elzárt megfigyelés szabályainak. Amennyiben ezt önként nem teszik meg, a rendőrség intézkedik velük szemben, és  kórházba viszik őket.

Ha azok, akik szándékos magatartásuk miatt megfertőznek valakit, akkor akár súlyos testi sértés miatt is felelhetnek. Abban az esetben, ha haláleset történik halált okozó testi sértés miatt vonják őket felelősségre – mondta a távirati iroda alapján a rendőr ezredes.

Magyarországon eddig öt embert kezelnek koronavírus fertőzéssel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás