Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Megvan az első két koronavírusos beteg Magyarországon – videó

Megvan az első két koronavírusos beteg Magyarországon – videó

Helyi Hírek

Megvan az első két koronavírusos beteg Magyarországon – videó

Helyi Hírek

Promotions - 2020.03.04. 19:02

Megvan az első fertőzött, sőt, mindjárt kettő olyan betegünk is van, akit koronavírus-fertőzés miatt kellett egészségügyi intézménybe szállítani – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerda kora este a közösségi oldalán, miután részt vett az operatív törzs ülésén a Belügyminisztérium épületében.

Az első két fertőzött külföldi, iráni diákok, egyelőre tünetmentesek, de a szükséges eljárásnak megfelelően a Szent László Kórházba szállították őket – mondta.

„Megjelent a koronavírus-fertőzés az országban. Mától kezdődően a védekezés szakaszába léptünk. Minden nap délben ülésezik az operatív törzs és utána tájékoztatják a sajtót”

– mondta a kormányfő.

Orbán Viktor hozzátette: az operatív törzs megállapította, hogy a védekezéshez minden szükséges személyi, tárgyi és jogi feltétel rendelkezésre áll, így van megfelelő létszámú, felkészült orvos és ápoló, eszközök, például maszkok, és a helyzet kezeléséhez szükséges jogszabályok, melyek alapján az orvosok rendőrök, közigazgatási szakemberek végezhetik munkájukat.

Borítókép: illusztráció. Forrás: AFP.

Elindult a kormány koronavírusról tájékoztató honlapja: a folyamatosan frissülő oldalon meg lehet nézni például azt, hogy hányan fertőződtek meg, vagy hányan vannak karanténban Magyarországon, de a megelőzésről is lehet tájékozódni.

Legolvasottabb hírek