promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kettészakad az ország: tavaszból a télbe vagy télből a tavaszba?
Borítókép:  Eger belvárosa, illusztráció. Forrás: AFP.
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kedden mediterrán ciklon felhő- és csapadékrendszere alakítja időjárásunkat. A Tiszántúlon helyenként még 18, 19 fokig melegszik fel a levegő, míg Sopron térségében már csak 10 fok közelében marad a csúcshőmérséklet. A hét második felében is folytatódik a változékony, gyakran csapadékos idő. Emellett néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Héttfő délután eleinte változóan felhős lesz az ég, majd délnyugat felől megnövekszik a – főként a magasszintű – felhőzet, csapadék nem valószínű.

Hétfő éjszaka tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, és az éjszaka második felétől szórványosan, nagyobb eséllyel északnyugaton, északon alakulhat ki eső, záporeső.

Kedden többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar.

A déli, délkeleti, kedden a Dunántúlon az északira, északnyugatira forduló szél többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 12 fok között valószínű, de északkeleten néhol hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 10 és 16 fok között valószínű, de délkeleten, keleten 17, 19 fok is lehet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás