promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nevelés, stressz, teljesítmény – jön a következő Széchenyi Meetup
Borítókép:  SEZGIN PANCAR / ANADOLU AGENCY
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jön a Széchenyi Meetup második felvonása, ahol nevelésről, gyerekekről, stresszről, s annak teljesítményre gyakorolt hatásáról lesz szó.

Folytatódik a Széchenyi Meetup rendezvénysorozataamely mögött a Gróf Széchenyi Család Alapítvány áll, méghozzá azzal a céllal, hogy egy éven keresztül, minden hónapban egyszerre emberközpontú és nemzetépítő beszélgetések jöjjenek létra társadalomról, egészségről, gazdaságról. Az első, induló eseményen három roma származású vendég (Farkas Franciska, Horváth József és Zsiga Melinda) mesélt őszintén kudarcáról, harcáról, a második alkalommal pedig 

a stresszről, s annak a teljesítményre gyakorolt hatásáról lesz szó.

Avagy hogyan lehet szülőként feldolgozni az információktól, adatoktól hemzsegő világot? Hogyan tudunk szülőként jól, hatékonyan részt venni gyermekünk életében? De arra is választ kaphatunk, hogy mire kell odafigyelni a családi étkezéseknél. Ilyen, és ehhez hasonló felvetésekről lesz szó február 27-én csütörtökön a Magyar Nemzeti Múzeumban Hal Melinda pszichológus, Györfi Pál OMSZ-szóvivő és Lukasz Rebeka dietetikus, csecsemő-szülő kapcsolati konzulens társaságában.

[[c]]

Hal Melindáról érdemes tudni, hogy 2019-ben Innovációs díjat kapott, ugyanis egész Európában olyan kiemelkedőnek számító eljárást dolgozott ki kollégájával, amellyel lényegesen megkönnyebíthetők a fejfájással küzdők mindennapjai. Ráadásul kezdeményezésére Baján létrejött egy fórum (Bajai Ifjúsági Fórum), ahol az iskolai, munkahelyi zaklatás megszüntetése a cél. Itt nemcsak a zaklatást elszenvedett személyeket, gyerekeket várja egy profi, felkészült szakembergárda, hanem az agresszor/bántalmazó is szakszerű segítséget kaphat.

Mint a szakember az esemény előtti ajánlójaként jelezte:

„A traumák rövid- és hosszútávon egyaránt kifejthetik pszichológiai hatásaikat. A lelki következményeket pszichés betegségekben, mint hangulatzavarokban és szorongásos zavarokban mérhetjük. A fizikai következmények tárháza, közvetítő mechanizmusokon keresztül, talán még szélesebb körű. Összességében, a fizikai fájdalmak eredményezik a legnagyobb orvoshoz fordulási gyakoriságot a világon. Ezek közül is a fejfájás, valamint bizonyos korosztályban a gyomor- és hasfájás a leggyakoribb. Esetpéldákon keresztül tekintjük át a traumák testi, lelki hatásait, érintve az iskolai-munkahelyi zaklatás eseteit, valamint a szexuális bántalmazás kiemelt problémáját”.

S, hogy mit érdemes tudni Lukasz Rebekáról? Azt, hogy dietetikus, csecsemő-szülő kapcsolati konzulens jelölt. Egyúttal a Kiskanál Kommandó alapítója, mely Magyarország legnagyobb, kizárólag szakemberek által vezetett csecsemő-, és kisgyermektáplálási platformja, mely folyamatosan bővül. Célja, hogy egy egészségesebb nemzedék felnövekvését biztosítsa a megfelelő tudásanyag szülőknek való átadásával.

A három meghívott küzül talán Győrfi Pál a legismertebb, hiszen az Országos Mentőszolgálat szóvivőjeként sokszor lehet hallani, látni különböző eseményeken. Az egészség szakértő és tréner a stressz és a teljesítmény kapcsolatába fogja bevezetni a hallgatóságot. Ha pedig valakinek van, a valós életből vett tapasztalata arról, hogyan hat egymásra a stressz és a teljesítmény az pontosan a Győrfi Pál, aki közelről látja az életek mentésével foglalkozók mindennapjait.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás