Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Már követni sem lehet, hogy mennyire gyorsan változik az időjárás

Már követni sem lehet, hogy mennyire gyorsan változik az időjárás

Helyi Hírek

Már követni sem lehet, hogy mennyire gyorsan változik az időjárás

Helyi Hírek

Promotions - 2020.02.19. 15:45

A tartós és nagyon erős magassági futóáramlás, avagy a jet stream miatt, nagyjából kétnaponta ciklonok képződnek az észak-atlanti térségben. Ezeknek a ciklonoknak a legyengült frontjai pedig szintén kétnaponta érkeznek meg Közép-Európa, és így a Kárpát-medence fölé is. Érdemi csapadékra nem, továbbra is nyugatias áramlásra viszont számíthatunk, marad az enyhe idő – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán.

Szerda délután keleten is megnövekszik a felhőzet, és éjszaka első felében döntően erősen felhős vagy borult lesz az ég. Nyugat, északnyugat felől egyre többfelé várható – jellemzően kisebb – eső, záporeső, este, éjszaka a Dunántúli-, valamint az Északi-középhegységben havas eső, a magasabban fekvő helyeken gyenge havazás, hózápor sem kizárt.

Szerda éjfél után északnyugat felől gyorsan csökken a felhőzet, és holnap napközben gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, a késő délutáni, esti órákban kezdődhet ismét felhősödés a nyugati megyékben.

Csütörtökök reggelre a Tiszántúlon is megszűnik az eső, és később már csak a keleti, északkeleti vidékeken fordulhat elő néhol futó zápor, a hegyekben hózápor. Kezdetben az északi tájakon a délnyugati szelet kísérhetik élénk, Sopron környékén erős, viharos széllökések is.

Csütörötkök késő délutántól, estétől északnyugatira, északira fordul a szél, és éjszaka a Dunántúlon, csütörtökön másutt is helyenként megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +4 fok között alakul, de a szélvédettebb nyugat-dunántúli részeken, illetve az északi völgyekben néhol ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 8 és 12 fok között valószínű.

Borítókép: illusztráció. Forrás: AFP.