Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Már követni sem lehet, hogy mennyire gyorsan változik az időjárás

Már követni sem lehet, hogy mennyire gyorsan változik az időjárás

Helyi Hírek

Promotions - 2020.02.19. 15:45

A tartós és nagyon erős magassági futóáramlás, avagy a jet stream miatt, nagyjából kétnaponta ciklonok képződnek az észak-atlanti térségben. Ezeknek a ciklonoknak a legyengült frontjai pedig szintén kétnaponta érkeznek meg Közép-Európa, és így a Kárpát-medence fölé is. Érdemi csapadékra nem, továbbra is nyugatias áramlásra viszont számíthatunk, marad az enyhe idő – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán.

Szerda délután keleten is megnövekszik a felhőzet, és éjszaka első felében döntően erősen felhős vagy borult lesz az ég. Nyugat, északnyugat felől egyre többfelé várható – jellemzően kisebb – eső, záporeső, este, éjszaka a Dunántúli-, valamint az Északi-középhegységben havas eső, a magasabban fekvő helyeken gyenge havazás, hózápor sem kizárt.

Szerda éjfél után északnyugat felől gyorsan csökken a felhőzet, és holnap napközben gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, a késő délutáni, esti órákban kezdődhet ismét felhősödés a nyugati megyékben.

Csütörtökök reggelre a Tiszántúlon is megszűnik az eső, és később már csak a keleti, északkeleti vidékeken fordulhat elő néhol futó zápor, a hegyekben hózápor. Kezdetben az északi tájakon a délnyugati szelet kísérhetik élénk, Sopron környékén erős, viharos széllökések is.

Csütörötkök késő délutántól, estétől északnyugatira, északira fordul a szél, és éjszaka a Dunántúlon, csütörtökön másutt is helyenként megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +4 fok között alakul, de a szélvédettebb nyugat-dunántúli részeken, illetve az északi völgyekben néhol ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 8 és 12 fok között valószínű.

Borítókép: illusztráció. Forrás: AFP.

Legolvasottabb hírek